Ekokompassin saajat. Kuva: Taina Tervo / Helsingin kaupungin aineistopankki

Ekokompassi-sertifikaatit jaettiin jo viidettä kertaa

17.11.2015 12:13

Kaupungintalolla jaettiin marraskuun alussa Ekokompassi-sertifikaatti 12 yritykselle ja organisaatiolle sekä neljälle tapahtumalle. Vuonna 2009 kehitetty Ekokompassi -toimintamalli on jo tullut tutuksi pääkaupunkiseudulla monille yrityksille ja tapahtumille. Ekokompassi on nyt käytössä 74 yrityksellä, tapahtumalla ja kaupungin virastolla 151 toimipaikassa.

Ekokompassi on ympäristöjärjestelmä, jonka avulla parannetaan yritysten energia- ja materiaalitehokkuutta, kehitetään logistiikkaa ja kierrätystä sekä lisätään henkilökunnan ympäristötietoisuutta. Ekokompassi on helppo ja halpa tapa tehdä yrityksestä tai organisaatiosta vähäpäästöinen tai kokonaan hiilineutraali.

Ekologista sahtia

Sertifikaatin saaneiden tahojen joukossa on edelläkävijöitä uusilta toimialoilta kuten sosiaali- terveyssektorin Niemikotisäätiö, Invalidiliitto ja YTA-apteekit sekä Lammin Sahtin ruokatapahtumat. Myös vanhat Ekokompassissa vahvasti mukana olleet toimialat laajenevat, kun mukaan on tullut hotellit Haven ja Fabian sekä painotalot Bofori ja Kuvaverkko. Tapahtumatoimisto Malja taas on hyvä yhdistelmä pk-yritystä ja tapahtumanjärjestäjää, samoin tapahtumapaikkana toimiva Helsingin Jäähalli.

Ympäristö huomioon tapahtumissa

Ekokompassi tapahtuma -järjestelmään päästiin kesällä testaamaan myös aivan uudessa mittakaavassa, kun kansainvälinen voimistelutapahtuma World Gymnaestrada 2015 teki uraauurtavaa ympäristötyötä rakentamalla Ekokompassin kansainväliseen viikon mittaiseen suurtapahtumaan.

Sertifikaatin uusijoita Flow festivaalia ja Fintronicia ei tietenkään pidä unohtaa, vaan kiittää esimerkillisestä sitoutumisesta jatkuvan parantamisen periaatteeseen. Tämä on yksi osoitus siitä, että Ekokompassi on hyvin toimiva ympäristöjärjestelmä ja on löytänyt paikkansa pääkaupunkiseudun pk-yritysten ja kaupungin organisaatioiden ympäristötyön välineenä.

Ekokompassi on erityisesti PK-yrityksille ja tapahtumille suunnattu ympäristöjärjestelmä. Ekokompassi on edullinen ja helposti käyttöönotettava ympäristöjärjestelmä, jossa keskitytään konkreettisiin toimenpiteisiin valmiiden työkalujen ja Ekokompassi-neuvojan tuen avulla. Ekokompassin avulla yritykset ja tapahtumat pystyvät osoittamaan toimivansa vastuullisesti, huolehtimaan järjestelmällisemmin ympäristöasioista ja vastaamaan paremmin asiakkaiden odotuksiin. Tutustu: www.ekokompassi.fi.

JAA