Suoraan sisältöön
Etusivu
A A A
Kuva: Aki-Pekka Sinikoski / WWF

Helsinki kannustaa lisäämään kasviksia lautaselle Earth Hour -viikolla

Helsingin kaupunki on jälleen mukana WWF:n organisoimassa Earth Hour -ilmastotapahtumassa, joka pidetään lauantaina 25. maaliskuuta. Earth Hourin teema on tänä vuonna ilmastonmuutoksen hillintä ruokavalinnoilla. Myös Helsingin kaupunki kannustaa työntekijöitään ja kaupungin asukkaita lisäämään kasvisten määrää ruokalautasella Earth Hourin alusviikolla.

Ruoka aiheuttaa noin viidesosan ilmastonmuutosta kiihdyttävistä päästöistä – yhtä paljon kuin liikenne. Naudanliha ja maitotuotteet aiheuttavat suurimmat ilmastopäästöt. Onneksi sekasyöjäkin voi vähentää ruokalautasensa ilmastokuormaa helpoilla toimilla:

• Älä heitä ruokaa roskiin
• Korvaa osa lihasta kasviksilla
• Kokeile jotakin uutta hyvää kasvisruokaa
• Suosi pihvien ja paistien sijaan patoja ja keittoja, joissa lihan määrä on kohtuullinen.
• Syö enemmän kestävästi pyydettyä kalaa: esimerkiksi muikkua, silakkaa, haukea, lahnaa  tai ahventa.
• Korvaa osa maitotuotteista silloin tällöin vaikka kaurapohjaisilla valmisteilla.

Earth Hour -iltana on perinteisesti sammutettu turhat valot kello 20.30–21.30 kannanottona ilmaston puolesta. Tämä symbolinen ele tehdään tänäkin vuonna monissa Helsingin kaupungin toimipisteissä. Turhia valoja sammuttavat esimerkiksi kaupunginkanslia, Korkeasaari, Kaupunginteatteri, sosiaali- ja terveysvirasto, tarkastusvirasto, pelastuslaitos, kaupunginmuseo ja Helsingin Satama.Omia Earth Hour -tapahtumiaan järjestävät muun muassa Helsingin kuvataidelukio, Teurastamon ravintolat ja Alppilan lukio, jossa nähdään ympäristöopiskelijoiden ruokalatempaus.

Helsingin kaupunki on myös mukana järjestämässä Earth Hourin päätapahtumaa Vallilan Bruno-konepajalle lauantai-iltana kello 18–24. Konepajalla esiintyvät muun muassa Mira Luoti, Samae Koskinen ja Kari Tapiiri. Tapahtumassa myydään kasvisruokaa, pidetään iltakirpputoria ja nautitaan musiikin ohella sirkusesityksistä. Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Konepaja Brunon Earth Hourin Facebook-tapahtuma: https://www.facebook.com/events/1879267399025249/

WWF:n vinkit ilmastoystävälliseen ruokaan: https://wwf.fi/ruokaopas/

Tietoa Earth Hourista: http://www.earthhour.fi/

 

JAA