Kolme joogakurssilaista istuu risti-istunnassa hymyille joogatunnin alussa.

Työväenopiston syksyn kursseille lisäpaikkoja

Helsingin työväenopiston osallistujamääriä koskevat rajoitukset poistetaan kaikilta 1.10. ja sen jälkeen alkavilta kursseilta. Rajoitusten poistuttua yhä useampi kaupunkilainen pääsee osallistumaan opiston opetukseen. Muutos koskee yli 700 syyslukukauden kurssia ja tuhansia asiakkaita.

Rajoitus poistuu myös kaikista opiston tapahtumista, konserteista ja luennoista. Maskisuositus on opistossa edelleen voimassa.

Kurssipaikkoja lisätään myös joillain alkusyksystä alkaneilla kursseilla, joihin voi vielä ilmoittautua. Osalle kursseista on syntynyt jonoa, ja nyt lisäpaikkoja voidaan tarjota jonossa oleville.

Helsingin työväenopisto siirtyi etäopetukseen maaliskuussa 2020. Lähiopetus käynnistettiin uudelleen syksyllä 2020 rajoitetuilla osallistujamäärillä. Rajoitusten purkaminen 1.10.2021 mahdollistaa paluun täysipainoiseen opetukseen.

”On hienoa, että voimme jälleen tarjota oppia ja iloa yhä useammalle kaupunkilaiselle. Opistossa on tehty iso digiloikka korona-aikana ja olemme tarjonneet todella paljon opetusta verkossa, mutta kaikille verkko-opiskelu ei ole ollut mahdollista.” toteaa työväenopiston rehtori Ville Ylikahri.

Verkkokurssit pysyvä osa opiston tarjontaa

Korona-aika lisäsi merkittävästi verkkokurssien ja -luentojen määrää opistossa. Monet aikaisemmin vain lähiopetuksena toteutetut kurssit siirtyivät etänä pidettäviksi. Verkkokurssit ovat jatkossakin pysyvä osa työväenopiston tarjontaa.

”Monelle opistossa opiskelu on tärkeää myös sosiaalisten suhteiden vuoksi ja nyt voimmekin toivottaa kaikki taas tervetulleeksi toimipisteisiimme. Samalla jatkamme opetuksen tarjoamista verkossa, koska osalle se on luontevin tapa opiskella.” kertoo Ylikahri.

Ilmoittautuminen työväenopiston kursseille on käynnissä koko lukukauden. Kaikki kurssit ja ajantasainen kurssipaikkatilanne ovat katsottavissa ilmonet.fi-palvelussa.