Mies, jolla isot lepakkomaiset korvat katsoo suoraan kameraan.

Työväenopiston syksy tarjoaa kaupunkilaisille 2500 kurssia

Helsingin työväenopisto tarjoaa syksyksi kaupunkilaisille jälleen noin 2 500 kurssia ja yli 140 maksutonta luentoa. Ilmoittautuminen alkaa porrastetusti maanantaina 16. elokuuta kello 10.

Työväenopiston syksyn kurssit ja luennot on julkaistu ilmonet.fi-palvelussa. Tarjonnassa on jälleen noin 2 500 kurssia ja yli 140 luentoa eri aiheista.

Monipuolisessa kielivalikoimassa on kestosuosikkien lisäksi tarjolla harvinaisempia kieliä, kuten hindiä, katalaania, koreaa ja makedoniaa. Vai kiinnostaisiko oppia arabian puhekielen alkeita? 

Kaupunkiluontoon voi tutustua retkillä Kallahdenniemeen, Viikkiin, Lammassaareen ja Pornaistenlahteen. Syksyllä perehdytään myös ihmeellisiin lepakoihin, mehiläistarhaukseen sekä lintujen syysmuuttoon. 

Teatteriopetuksen uutuutena tutustutaan drag-taiteeseen, luodaan oma drag-hahmo ja edetään kohti omaa esitystä. Perinteisen teatterin ystävät puolestaan saavat kosketuksen näyttämötyöhön näyttelijäntyön peruskurssilla.

Käsityön kursseilla stailataan koiralle asusteita, piirretään omia kuoseja ja opetellaan muun muassa kehräämään lankaa rukilla. Teknisen työn kursseilla kunnostetaan kirpputorilöytöjä, rakennetaan soittimia ja verhoillaan huonekaluja. Omaehtoiseen tuunailuun soveltuvat maksuttomat OmaStadi-verstaat, joihin ilmoittaudutaan kertaluonteisesti.

Kurssille verkon välityksellä

Syksyllä on tarjolla myös laaja valikoima verkkokursseja. Kotoa käsin voit osallistua kokkikurssille, maalata, piirtää tai opiskella kädentaitoja.

Osa kursseista toteutetaan yhdistämällä lähi- ja verkko-opetusta. Opistossa on myös varauduttu siirtämään lähiopetus nopealla aikataululla verkkoon, mikäli syksy tuo tullessaan uusia rajoitteita kokoontumisiin.

Ilmoittautuminen käynnistyy elokuussa

Ilmoittautuminen alkaa elokuun 16.–18. päivä porrastetusti klo 10 osoitteessa ilmonet.fi ja jatkuu koko lukukauden.

Ilmoittautumispäivänä voi ilmoittautua klo 10–16 myös puhelimitse 09 310 88610 sekä palvelupisteissä:

  • Malmitalo – Ala-Malmin tori 1 B
  • Maunula-talo – Metsäpurontie 4, 3. krs
  • Opistotalo – Helsinginkatu 26, 2. krs
  • Stoa – Turunlinnantie 1

Opiston asiakaspalvelu palvelee elokuun alusta maanantaista torstaihin klo 10–16.

Kaikki kurssi- ja luentotiedot löytyvät osoitteesta ilmonet.fi. Opinto-oppaan verkkoversio on luettavissa sivuiltamme.  Painettuna opinto-opas julkaistaan elokuun alussa, ja se on noudettavissa opiston toimipisteiden lisäksi Helsingin kirjastoista. 

Uutinen on julkaistu 1.7. ja sitä on päivitetty 13.8.