Vaaleanpunaisia kirsikankukkia sinistä taivasta vasten.

Työväenopiston opetus jatkuu etäopetuksena kesälomaan asti

Helsingin työväenopiston opetus jatkuu kaupungin linjauksen mukaisesti etäopetuksena koko kevätlukukauden loppuun. Opiston lähiopetus keskeytettiin 14.3.2020, minkä jälkeen osa kursseista muutettiin etäopetukseksi. Kaikilla kursseilla tämä ei kuitenkaan ole ollut mahdollista.

Korvaavia kurssikertoja tulossa elokuulle

Osa käsityön ja kuvataiteen kursseista viedään loppuun järjestämällä niille korvaavia kurssikertoja 17.8.–5.9. Myös osalle esiintyvistä ryhmistä ja muista kursseista on tulossa korvaavia kurssikertoja. Opiskelijoille ilmoitetaan korvaavasta opetuksesta henkilökohtaisesti.

Kurssimaksujen palautukset

Keskeytynyt lähiopetus on korvattu pääosin etäopetuksella sekä elokuussa järjestettävillä korvaavilla kurssikerroilla. Työväenopisto palauttaa kurssimaksut sellaisilta kursseilta, joista jäi pitämättä yli 50 % ja joita ei muutettu etäopetukseksi ja joille ei tarjota korvaavia kurssikertoja. Palautus koskee sekä kurssimaksua että materiaalimaksuja. Maksun palautusta varten työväenopiston verkkomaksuoperaattori Bambora lähettää viestin asiakkaille.

Muiden kurssien osalta palautusta tulee hakea erikseen. Mikäli asiakas ei ole voinut osallistua etäopetukseen tai ei voi osallistua syksyllä järjestettäville kurssikerroille, voi hän hakea kurssimaksun palautusta asiakaspalvelun sivuilta löytyvällä lomakkeella. 

Syyslukukausi

Tällä hetkellä työväenopisto valmistautuu siihen, että opetus käynnistyy syksyllä normaalisti. Opisto seuraa viranomaisten ohjeita ja tekee tarvittavia järjestelyjä, jotta opiskelu opiston tiloissa on jatkossakin turvallista.

Opiston syyslukukausi alkaa 7.9.2020. Ensimmäiset kurssit käynnistyvät jo elokuun aikana ennen varsinaisen opetuskauden alkua. Syksyn tarjonta julkaistaan Ilmonet.fi-palvelussa 15.6. ja painettu opinto-opas ilmestyy heinä-elokuun vaihteessa.

Kuva: Aune Hulkkonen