Suoraan sisältöön
                              Muut kielet ▼
A A A
Suomen kielen yleiseen kielitutkintoon ilmoittaudutaan 1.-29.9. Opistotalossa. Kuva: Suvi-Tuuli Kankaanpää 2015

Suomen kielen yleiseen kielitutkintoon ilmoittaudutaan syyskuussa

Ilmoittautuminen marraskuun 11. pidettävään suomen kielen keskitason yleiseen kielitutkintoon on 1.–29. syyskuuta. Tutkintotilaisuuteen ilmoittaudutaan henkilökohtaisesti paikan päällä Opistotalossa (Helsinginkatu 26, 2. kerros) toimiston aukioloaikoina (pe 1.9. klo 9–16, 4.9. lähtien ma–to klo 9–17). Keskitason tutkintomaksu on 123 euroa.

Ensimmäisenä ilmoittautumispäivänä perjantaina 1. päivänä syyskuuta Opistotalon ulko-ovet avataan klo 8 ja vuoronumeroita aletaan jakaa sisäpihan puoleisella ulko-ovella. Tutkintoon mahtuu 24 ensimmäiseksi ilmoittautunutta. Lisäksi 10 henkilöä otetaan jonoon peruutusten varalle.  Ilmoittautumisia aletaan ottaa vastaan vuoronumerolla toimistossa (2. krs) klo 9. Tutkintomaksua ei makseta ilmoittautumisen yhteydessä. Ilmoittautuminen on sitova.

Yleiset kielitutkinnot (Yki) ovat aikuisille suunnattuja valtakunnallisia kielitaitotutkintoja, joiden kehittämisestä vastaavat Opetushallitus ja Jyväskylän yliopisto. Tutkintoja järjestetään englannin, espanjan, italian, ranskan, ruotsin, saamen, saksan, suomen ja venäjän kielissä. Niihin voi osallistua kuka tahansa, riippumatta siitä, miten ja missä kielitaito on hankittu.

Tutkinnossa mitataan kielen eri osa-alueiden hallintaa käytännön tilanteissa, ja osallistuja saa taidoistaan virallisen todistuksen. Suomen kielen keskitason todistusta käytetään mm. Suomen kansalaisuuden hakemisessa.

Lisätietoja:
Kielten koulutussuunnittelija
Merja Niemistö-Kuronen
puh. 09 310 88635
etunimi.sukunimi@hel.fi
sekä www.opetushallitus.fi


JAA