Vanhempi nainen imuroi olohuoneessaan ja hymyilee.

Työväenopisto kannustaa: anna arjen liikuttaa

Helsingin liikkumisohjelman tavoite on saada kaupunkilaiset liikkumaan enemmän, sillä liikunta edistää niin fyysistä kuin psyykkistä terveyttä. Jo pelkästään arjen pienet askareet edistävät hyvinvointiamme.

Vain me itse voimme vaikuttaa valintoihimme. Kävelenkö portaat vai otanko hissin? Menenkö jalan, pyörällä vai autolla?

Opisto mukana liikuttamassa

Tänä syksynä työväenopistossa on valittavana lähes 140 liikuntakurssia. Liikettä ja liikuntaa tapahtuu luonnollisesti monilla muillakin kuin vain liikunnan kursseilla: Tanssi ja kirjoita, Iltaretki Lammassaareen ja Lintusyksy ovat esimerkkejä kursseista, joilla liikumme huomaamattamme.

– Meillä on merkittävä rooli aikuisten liikuttajana kaupungissa. Arkiliikuntahan tarkoittaa myös sitä, että ylipäätään liikutaan jonnekin tekemään jotain, toteaa koulutuspäällikkö Jonna Martikainen.

– Nyt kun rajoituksista on luovuttu, mahtuu perinteisille liikuntakursseillekin taas enemmän porukkaa. Mukaan voi tulla kesken lukukaudenkin.

Lokakuun puolessa välissä Martikainen suuntaa kollegoineen Kanneltalolle länsihelsinkiläisille ikäihmisille suunnattuun Anna arjen liikuttaa -tapahtumaan kertomaan opiston palveluista.

– Tervetuloa Kanneltalolle kuulemaan kaupungin ja järjestöjen toiminnasta. Sieltä saa hyviä vinkkejä ja inspiraatiota, Martikainen vinkkaa.

Löydä tapasi liikkua

Liikunta on tärkeää kaikissa elämän vaiheissa. Liikkuvan elämäntavan voi aloittaa askel kerrallaan.

Helsinki tarjoaa lukemattomia maksuttomia sekä edullisia liikuntamahdollisuuksia. Yhteistyö liikuntaa tarjoavien kaupungin toimijoiden kanssa on tiivistä.

– Myös liikuntapalvelut ja palvelukeskukset järjestävät valtavan määrän liikuntaa ja ohjeistavat asiakkaitaan liikkeelle, kertoo Martikainen.

Lisätiedot

Anna arjen liikuttaa -tapahtuma, Kanneltalo, Klaneettitie 5
pe 14.10.2022 klo 8.30–12 

Vapaat liikunnan kurssipaikat
Anna arjen liikuttaa