Aurinkolasipäinen nainen laulaa mikrofoniin pinkin seinän edessä.

Työväenopisto hakee laulajia ja tanssijoita Kerjäläisoopperaan

Helsingin työväenopistossa käynnistyy musiikkiteatteriproduktio Kerjäläisooppera, johon nyt haetaan laulajia ja tanssijoita. Valitut opiskelijat osallistuvat lukuvuoden 2022–2023 aikana tavoitteelliseen työskentelyyn. Esitykset toteutetaan syyskuussa 2023.

Kerjäläisooppera (Beggar’s Opera) on Johann Christoph Pepuschin vuonna 1728 säveltämä balladiooppera orkesterille, laulajille ja tanssijoille John Gayn libreton pohjalta.

Alun perin Lontoon alamaailmaan sijoitetun romanttisen veijarinäytelmän tapahtumat on siirretty nykyaikaan ja Kallioon. Laulujen ja puhetekstien käännökset ovat Saara Pääkkösen käsialaa. Teoksen ohjaa Ville Saukkonen. Musiikista vastaa vanhan musiikin orkesteri Amore Barocco Anni Elosen johtamana.

Laulajien koelaulut pidetään lauantaina 23. huhtikuuta klo 11.30–16.30 Opistotalossa (Helsinginkatu 26). Produktioon haetaan mies- ja naisääniä solistirooleihin ja kuoroon.

Koelaulutilaisuuteen on ilmoittauduttava viimeistään 22. huhtikuuta klo 12. Lisätiedot ja ilmoittautuminen löytyvät kurssitunnuksella H223698 osoitteessa ilmonet.fi.

Tanssiteatterin hakutilaisuus pidetään tiistaina 17. toukokuuta klo 17.00–21.00 Opistotalossa (Helsinginkatu 26). Lisätiedot ja ilmoittautuminen kurssitunnuksella H224185 osoitteessa ilmonet.fi.

Kerjäläisoopperan tekemiseen osallistuu opiskelijoita eri ainealoilta. Mukana ovat muun muassa musiikki, teatteri, tanssi, käsityö sekä kuvataide.

Produktion harjoitukset ovat käynnissä lukuvuoden 2022–2023 kursseilla ja sen esitykset ovat syyskuussa 2023.

Lisätiedot

Mervi Sipola-Maliniemi
mervi.sipola-maliniemi@hel.fi

Kuva: Adobe iStock