Nainen kuvaa kännykällä pöydällä olevaa ruoka-annosta.

Työväenopiston syksyn tarjonta julki: oppimisympäristöinä luonto, luokka ja verkko

Helsingin työväenopiston syyskauden tarjonnassa on yli 2 600 kurssia sekä satoja maksuttomia luentoja. Aiemmista vuosista poiketen opetus alkaa jo elokuun loppupuoliskolla. Verkko-opetuksen määrää on lisätty entisestään.

Osa kursseista toteutetaan yhdistämällä lähi- ja verkko-opetusta. Opistossa on myös varauduttu siirtämään lähiopetus nopealla aikataululla verkkoon, mikäli syksy tuo tullessaan uusia rajoitteita kokoontumisiin.

Luovuutta luonnosta, työskentelyä verstailla ja kotioloissa

Kotimaisen ruokakulttuurin kursseilla valmistetaan ilmastoystävällisiä kasvisruokia, tutustutaan kauran monipuoliseen käyttöön ja loihditaan omat silakkamarkkinat.

Teknisen työn harrastajat pääsevät verhoilemaan vintage-huonekaluja sekä kunnostamaan vanhoja ikkunoita. Myös kaupunkilaisten omaehtoiseen tuunailuun tarkoitettujen OmaStadi-verstaiden varaukset käynnistyvät elokuussa.

Sanataiteellisella aamukävelyllä liikutaan luovasti ja kirjoitetaan ympäristön innoittamilla mielikuvilla. Joogakurssille voi osallistua verkon välityksellä omasta olohuoneesta käsin.

Musiikkivideon tekoa oppii verkossa: kurssilla käsikirjoitetaan, kuvataan ja editoidaan sekä lopuksi tuotetaan oma video. Myös musiikin äänitystä ja miksausta opiskellaan verkon kautta.

Pienten lasten vanhemmat voivat lapsineen entistä helpommin osallistua muskareihin, kun perinteisten ryhmien rinnalla on valittavana myös kotimuskareita verkko-opetuksena.

Kursseja sekä luentotarjontaa voi selailla osoitteessa ilmonet.fi.

Ilmoittautuminen käynnistyy elokuussa

Ilmoittautuminen alkaa elokuun 10.–12. päivä porrastetusti klo 10 osoitteessa ilmonet.fi ja jatkuu koko lukukauden.

Ilmoittautumispäivänä voi ilmoittautua klo 10–16 myös puhelimitse 09 310 88610 sekä palvelupisteissä:

• Malmitalo – Ala-Malmin tori 1 B

• Maunula-talo – Metsäpurontie 4, 3. krs

• Opistotalo – Helsinginkatu 26, 2. krs

• Stoa – Turunlinnantie 1

Opiston asiakaspalvelu palvelee elokuun alusta maanantaista torstaihin klo 10–16.

Painettu opinto-opas julkaistaan elokuun alussa, ja se on noudettavissa opiston toimipisteiden lisäksi Helsingin kirjastoista.

Lisätiedot:

Asiakaspalvelu
puh. 09 310 88610

hel.fi/tyovaenopisto

Kuva: Mika Ruusunen