Kolme punanenäistä klovnia.

Opistotalon avajaisviikolla työpajoja ja kokeilutunteja

Työväenopiston Opistotalo (Helsinginkatu 26) täyttyy syyskuun ensimmäisellä viikolla 31.8.-5.9. työpajoista, kokeilutunneista, luennoista ja esityksistä. Avajaisviikon tapahtumat ovat maksuttomia ja kaikille avoimia.

Hulavanteista kasvomaskeihin

Erilaisissa vannetanssin työpajoissa haastetaan kehoa ja aivoja hallitsemaan hulavannetta niin vyötäröllä, lantiolla kuin vartalon muissakin osissa. Kokeilutunneilla voi tutustua perheafrotanssiin, pilatekseen sekä ensisijaisesti senioreille suunnattuun flow-joogaan.

Liikunnan ilosta voi nauttia myös seuraamalla Prosessista tanssiesitykseksi -kurssilaisten nykytanssiesityksiä.

Käsityön työpajoissa opitaan suosittua makramee-solmeilua ja ruusun virkkausta sekä koristellaan avainnauhoja. Kasvomaski-pajassa saa kaavat ja ohjeet maskin tekoon – ja ommellaan tietysti omat kasvomaskit.

Avajaisviikolla annetaan opastusta myös kangaspuilla kutomiseen sekä räsymatonkuteiden leikkaamiseen.

Patsaille lausutaan lavarunoja

Kirjoittamisen työpajassa opitaan, mitä on lavarunous ja kirjoitetaan omia lavarunoja. Lopuksi omia tuotoksia lausutaan Opistotalon patsaille. Lavarunouden open mic -tapahtumassa kuullaan viime kevään kurssilaisten esityksiä.

Kohtaustyöpajassa voi kokeilla, miten luonnistuu tekstin luominen näyttelijöille ja ohjaajille. Samalla kirjoittaja pääsee kokeilemaan näyttämötyöskentelyä. Näyttelemisestä kiinnostuneet puolestaan saavat tehdä yhteistyötä kirjoittajien ja ohjaajien kanssa.

Teatteriharrastajien tapaamisessa selviää, minkälaista teatteria työväenopistossa tehdään. Tapaaminen toimii myös oivana tilaisuutena verkostoitua muiden teatterikurssilaisten kanssa.

Klovnerian työpajassa virittäydytään klovnien maailmaan pelien, leikkien ja improvisaation kautta. Klovnit järjestävät myös iltajamit, jossa tunnelmaan pääsee jo pelkällä irtonenällä.

Kirjallisuusluentoja, digitukea ja historian havinaa

Viikon taiteilijavieraana Opistotaloon saapuu kirjailija Joel Haahtela, joka kertoo ja keskustelee teoksistaan Adèlen kysymys sekä Hengittämisen taito.

Ajankohtaista kirjallisuudessa -luennolla FM Kaisa Kaukiainen käsittelee Margaret Atwoodin romaaneja Orjattaresi sekä Testamentit.

Kirjastossa biletetään ja bamlataan stadin slangia, kun keväisen slangikurssin opiskelijat saavat spettarinsa. Rauhallisempaa menoa kaipaavat voivat kirjastossa kuunnella ääneen luettuja Shakespearen sonetteja.

Arkkitehtuurista kiinnostuneille on tarjolla kävelykierroksia arkkitehti Gunnar Taucherin suunnittelemassa, lähes satavuotiaassa Opistotalossa. Kierroksella kuullaan myös jänniä tarinoita opiston historiasta.

Pitkin viikkoa annetaan vinkkejä ja digineuvontaa mobiililaitteiden, tablettien ja nettipalveluiden käyttäjille. Vinkkejä on tarjolla myös muun muassa muistin virkistämiseen sekä monikielisten kotivanhempien toimintaan.

Avajaisviikko huipentuu Töölö Brassin puhallinkonserttiin.

Tutustu avajaisviikon ohjelmaan.

Opistotalo, Helsinginkatu 26

Viikon kaikkiin tapahtumiin on vapaa pääsy.

Kuva: Helena Leminen

Uutinen julkaistu 24.8. ja tuoreutettu 28.8. ja 31.8.