Punasävyisiä syksyisiä vaahteranlehtiä.

Helsinginkadun Filharmonikot juhlii syksyisillä serenadeilla

Helsinginkadun Filharmonikkojen Syksyiset serenadit II -konsertti kuullaan Temppeliaukion kirkossa (Lutherinkatu 3) lauantaina 14.11.2020 ja Järvenpää-talossa (Hallintokatu 4) tiistaina 17.11.2020.

Konsertin ohjelmisto on eriytetty puhallin/lyömäsoitin- ja jousiorkesteriryhmiin, joissa kummassakin soittaa lähes kolmisenkymmentä muusikkoa. Näin turvataan soittajien väliset etäisyydet esiintymislavalla.

Sotilasmarssi soi ensi kertaa Suomessa

Konsertin alussa kuultava Ludwig van Beethovenin Sotilasmarssi (saks. Militärmarsch) D-duuri WoO24 puhallin- ja lyömäsoittimille esitetään tiettävästi ensimmäistä kertaa Suomessa. Vuonna 1816 sävelletty teos on viimeisin seitsemästä (WoO 18-24, Werke ohne Opuszahl) puhallinkokoonpanolle sävelletystä marssi- ja tanssikokonaisuudesta.

Syksyisten serenadien nimiteoksina kuullaan eräitä taidemusiikin kuuluisimpia jousiserenadeja, kuten Antonín Dvořákin serenadi jousille no. 1 E-duuri op. 22 ja Pjotr Tšaikovskin serenadi jousille C-duuri op. 48.

Muut konserttiteokset ovat Nikolai Rimski-Korsakovin konsertto pasuunalle ja puhallinorkesterille B-duuri sekä Igor Stravinskin sinfonioita puhaltimille (versio 1947).

Solistina pasunisti Kasperi Sarikoski

Konsertin solistina esiintyy nuoren sukupolven pasunisti Kasperi Sarikoski. Nykyään hän toimii muun muassa UMO Helsinki Jazz Orchestran pasuunan äänenjohtajana. Sarikoski on suorittanut opintojaan Sibelius-Akatemian ja Pariisin konservatorion lisäksi New Yorkin maineikkaassa The Juilliard Schoolissa.

Kapellimestarina toimii Helsinginkadun Filharmonikoiden taiteellinen johtaja Veli-Antti Koivuranta.

Helsinginkadun Filharmonikot: Syksyiset serenadit II
La 14.11.2020 klo 19, Temppeliaukion kirkko (Lutherinkatu 3)
Ti 17.11.2020 klo 19, Järvenpää-talo (Hallintokatu 4)

Kesto noin 1 t 45 min (sis. väliajan)
Liput 15/10 € (sis. käsiohjelman) tuntia ennen ovelta. Järvenpää-talon lippuja saa myös talon ennakkolipunmyynnistä.

Temppeliaukion kirkkoon mahtuu turvavälit huomioiden noin 150 ja Järvenpää-taloon noin 280 kuulijaa. Konserttivieraille suositellaan kasvomaskien käyttöä.

Lisätiedot:

Veli-Antti Koivuranta
veli-antti.koivuranta@hel.fi
puh. 09 310 88606

Helsinginkadun Filharmonikot on Helsingin työväenopiston sinfoniaorkesteri, jossa soittaa viikoittain noin 65 orkesterimusiikin harrastajaa. Orkesteri esiintyy kolmesta neljään konserttiohjelmalla vuosittain ja on mukana erilaisissa tapahtumissa.