Helsinginkadun Filharmonikkojen kirkkokonserteissa soi Mozartin Requiem ja Beethovenin Kohtalonsinfonia

Helsinginkadun Filharmonikot esittää 27. ja 28. syyskuuta yhdessä Helsingin tuomiokirkon Viva vox -kamarikuoron ja Kallion Kantaattikuoron kanssa W. A. Mozartin Requiemin d-molli KV626. Konserttien alussa kuullaan ensimmäinen osa Ludwig van Beethovenin sinfoniasta nro 5 c-molli op. 67 Kohtalonsinfonia.

Requiemin solisteina esiintyvät Inka Kinnunen, sopraano; Katariina Heikkilä, altto; Tommi Niskala, tenori ja Elja Puukko, basso. Kapellimestarina toimii Helsinginkadun Filharmonikkojen taiteellinen johtaja Veli-Antti Koivuranta. Kuorojen valmennuksesta vastaavat Inka Kinnunen ja Tommi Niskala.

Konserteissa esitetään kaksi länsimaisen taidemusiikin tunnetuinta teosta, joita harvoin kuulee samassa konsertissa. Beethovenin Kohtalonsinfonian alkutahdit muodostavat musiikin historian kenties kuuluisimman temaattisen motiivin.

Mozartin Requiem eli sielunmessu on muun muassa Dies iraen, Tuba mirumin ja Lacrimosan sävelin saanut katedraalien ja konserttilavojen lisäksi kulttiaseman lukuisissa elokuvissa, mainoksissa ja seremonioissa.

Konserteissa kuultavien teosten voima on niiden ajattomuudessa: ihmiskunta on yli kahden vuosisadan ajan pysähtynyt miettimään näiden teosten parissa olemassaoloaan ja sielun sanomaa kerta toisensa jälkeen.

Konsertit:

Pe 27.9. klo 19, Helsingin tuomiokirkko (Unioninkatu 29)

La 28.9. klo 18, Kallion kirkko (Itäinen Papinkatu 2)

Kesto noin 1h 15min (ei väliaikaa).

Vapaa pääsy. Ohjelma 10 €.

Konserttien tuotannosta vastaavat Helsingin työväenopisto, Krunikan festarit ja Helsingin seurakuntayhtymä yhdessä esiintyvien kuorojen ja orkesterin kanssa.

Lisätiedot:

Veli-Antti Koivuranta
puh. 09 310 88606
veli-antti.koivuranta@hel.fi

Helsinginkadun Filharmonikot on Helsingin työväenopiston sinfoniaorkesteri, jossa soittaa viikoittain noin 65 orkesterimusiikin harrastajaa. Orkesteri esiintyy kolmesta neljään konserttiohjelmalla vuosittain ja on mukana erilaisissa tapahtumissa.