Synkkä maisema, jossa vasemmalla yksinäinen puu. Etualalla pianokoskettimet.

Helsinginkadun Filharmonikkojen perhekonsertit tarjoavat vauhtia ja vahvoja tunnetiloja

Helsingin työväenopiston sinfoniaorkesteri Helsinginkadun Filharmonikot esiintyy helmikuun 11. päivä Opistotalon juhlasalissa (Helsinginkatu 26) ja 13. päivä Temppeliaukion kirkossa (Lutherinkatu 3).

Koko perheelle soveltuvan konsertin ohjelmassa on luvassa Modest Musorgskin/Nikolai Rimski-Korsakovin Yö autiolla vuorella, Bedřich Smetanan Moldau orkesterisarjasta Má vlast (Isänmaani) sekä Sergei Rahmaninovin Paganini-rapsodia pianolle ja orkesterille.

Solistina konserteissa esiintyy nuori lahjakas pianisti Samuel Eriksson ja kapellimestarina orkesterin taiteellinen johtaja Veli-Antti Koivuranta.

Konsertin tunnelma on varsin dramaattinen, vauhdikas ja virtuoosinen. Alkupuolen teokset Musorgskin ja Smetanan sävelin luovat vahvoja tunnetiloja sekä kauneudessaan että myrskyjen keskellä. Rahmaninovin pianoteoksen 24 variaatiota puolestaan pitävät huolen, että sama Paganinin teema voidaan nähdä lukemattomista näkökulmista värikkäin juonenkääntein.

Konsertit

ti 11.2. klo 19, Opistotalon juhlasali (Helsinginkatu 26)
to 13.2. klo 19, Temppeliaukion kirkko (Lutherinkatu 3)

Konsertin kesto noin 1 t 30 min
Liput 15/10 € (sis. ohjelman) ovelta sekä ennakkoon Ticketmasterista.

Helsinginkadun Filharmonikot on Helsingin työväenopiston sinfoniaorkesteri, jossa soittaa viikoittain noin 65 orkesterimusiikin harrastajaa. Orkesteri esiintyy kolmesta neljään konserttiohjelmalla vuosittain ja on mukana erilaisissa tapahtumissa.

Lisätiedot

Veli-Antti Koivuranta
puh. 09 310 88606
veli-antti.koivuranta@hel.fi