Helsinginkadun Filharmonikot esittää Prokofievia ja Brahmsia

19.11.2018 15:05

Helsingin työväenopiston sinfoniaorkesterin Helsinginkadun Filharmonikkojen syyskonsertit pidetään keskiviikkona 28.11.2018 Kauniaisten Uudessa Paviljongissa (Läntinen koulupolku 3) ja lauantaina 1.12.2018 Opistotalon juhlasalissa (Helsinginkatu 26). Konsertit johtaa orkesterin taiteellinen johtaja Veli-Antti Koivuranta.

Konserttien kantavana teemana on Helsingin työväenopistossa tutuiksi tulleet kohtaamiset, joita kuullaan kaikissa eri teoksissa useilla tasoilla.

Konsertin alkuun esitetään Engelbert Humperdinckin Hannu ja Kerttu -oopperan satumaisen kaunis alkusoitto, jonka libretto juontaa juurensa Grimmin veljesten sadusta.

Pääteoksena on Sergei Prokofievin kuuluisaa ja koskettavaa balettimusiikkia William Shakespearen klassikkonäytelmästä Romeo ja Julia, jossa mm. nimikkoparin rakkaus ja intohimo kohtaavat Montaguen ja Capuletin sukujen vihan ja katkeruuden.

Solistiteoksena on Johannes Brahmsin kaksoiskonsertto viululle ja sellolle a-molli op. 102, jonka tulkitsevat Helsingin kaupunginorkesterissa työskentelevä muusikkopariskunta Helmi Kuusi, viulu ja Tuomas Ylinen, sello.

Konserteissa kuultava Brahmsin kaksoiskonsertto aloittaa orkesterin seuraavan seitsemän vuoden opintokokonaisuuden syventyen Brahmsin sinfoniseen orkesterikirjallisuuteen.

Konsertit:

Ke 28.11. klo 19, Kauniaisten Uusi Paviljongi (Läntinen koulupolku 3)

La 1.12. klo 18, Opistotalo, juhlasali (Helsinginkatu 26)

Liput 15/10 euroa (sisältää ohjelman). Ennakot Ticketmaster.

Lisätietoja: Veli-Antti Koivuranta, veli-antti.koivuranta (at) hel.fi.

Helsinginkadun Filharmonikot on Helsingin työväenopiston sinfoniaorkesteri, jossa soittaa viikoittain noin 65 orkesterimusiikin harrastajaa. Orkesteri esiintyy kolmesta neljään konserttiohjelmalla vuosittain ja on mukana erilaisissa tapahtumissa.


JAA