Heijastumia-näyttely Itämerentalossa 7.-19. toukokuuta.

Opintokokonaisuuden lopputyönäyttely esittelee ompelutaitoja – ”Olen oppinut arvostamaan vaatteita uudella tavalla”

Heijastumia-näyttelyssä on esillä työväenopiston kolmivuotisen Hyväksi kotiompelijaksi -opintokokonaisuuden opinnäytetöitä. Näyttely on avoinna Itämerentalossa Ruoholahdessa 7.–19. toukokuuta.

Opiskelijat ovat perehtyneet koulutuksessa muun muassa kaavoitukseen ja kaavojen muokkaamiseen, värien ja materiaalien tuntemukseen, ompelu- ja saumauskoneiden käyttöön sekä ompelun yksityiskohtiin.

”Vaatteen valmistus on paljon muutakin kuin varsinaista ompelua. Suunnittelu, protovaatteen valmistaminen sekä sovitus ja kaavan korjaus vievät isomman osan ajasta kuin itse vaatteen ompelu”, sanoo opintokokonaisuuden suorittanut Petra Rusi.

Rusi kertoo oppineensa valtavasti myös materiaaleista ja niiden eettisyydestä ja ekologisuudesta. ”Olen oppinut arvostamaan vaatteita uudella tavalla.”

Viikoittaisten tuntien lisäksi opintoihin on kuulunut valinnaisia kursseja ja opintokäyntejä käsityöalan yrityksissä. Opintojen aikana on ommeltu muun muassa hame, housut ja pusero. Lisäksi opiskelijat ovat voineet tehdä esimerkiksi oman kokoisen sovitusnuken tai korsetin.

Näyttely on avoinna

7.–19.5. ma–pe klo 10–20 ja la–su klo 10–16. (suljettu la–su 11.–12.5.)
Näyttelyn avajaiset ma 6.5. klo 18–19.30
Itämerentalo, Majakka-tila, Tallberginkatu 2 A, 2. krs

Vapaa pääsy.

Seuraava Hyväksi kotiompelijaksi -koulutus alkaa syksyllä 2019. Tiedotustilaisuus kolmivuotisesta koulutuskokonaisuudesta ja siihen hakemisesta on Itämerentalossa keskiviikkona 15.5.2019 klo 18–19.30.

Lisätiedot:

Outi Honkimaa
käsityön suunnittelijaopettaja
puh. 09 310 88613
outi.honkimaa@hel.fi

Leena Karhu
käsityön suunnittelijaopettaja
puh. 09 310 80882
leena.karhu@hel.fi