Esikoiset esiin! -päivä kirjailijaksi haluaville

Helsingin työväenopiston ja Nuoren Voiman Liiton teemapäivässä lauantaina 4. toukokuuta kerrotaan Suomessa tarjottavasta kirjoittajakoulutuksesta sekä kirjailijan työstä. Opistotalossa (Helsinginkatu 26) tutustutaan myös lähiaikoina esikoisteoksiaan julkaisseihin runoilijoihin ja sekä vuoden 2019 esikoiskirjailijoihin.

Esikoiset estradilla

Päivän aiheeseen virittäydytään aamupäivän runousaamiaisella, jossa kuullaan esikoisrunoilijoiden tuotantoa. Esiintyjinä ovat Jouni Teittinen, Tuukka Pietarinen, Leena Sainio ja Muhaned Durubi.

Vuoden 2019 esikoiskirjailijoista ääneen pääsevät Suvi Ratinen, Emma Kantanen ja Pertti Saloheimo. Kirjailijoita haastattelee kulttuuritoimittaja ja sanataideohjaaja Aleksis Salusjärvi.

Kirjoittajakoulutuksesta kustannussopimuksiin

Kirjallisuuden läänintaiteilija Karoliina Suoniemi kertoo, minkälaista koulutusta Suomessa on tarjolla kirjoittajille. Tutkija-kirjailija Matti Kangaskoski puolestaan valottaa kirjoittajakoulutuksen kasvavaa merkityksestä aloitteleville kirjailijoille.

Kirjailija Sinikka Vuola keskustelee kustantaja Anna-Riikka Carlsonin ja kustannustoimittaja Kimmo Kallion kanssa, mitä vaaditaan kirjan kustannussopimuksen syntymiseen. Kuinka ylittää kustannuskynnys?

Non stop -palautetta teksteistä

Tapahtumassa on ennakkoon ajan varanneille kirjoittajille tekstien henkilökohtainen palautepalvelu.

Tilaisuudessa on läsnä lukuisia kustantajia kirjanäyttelyineen.

Esikoiset esiin! -teemapäivä kirjailijaksi tulemisesta
Opistotalo, 2. krs, Helsinginkatu 26
La 4.5.2019 klo 10–16
Vapaa pääsy.

Lisätietoja:

Päivi Hytönen, Helsingin työväenopisto
paivi.k.hytonen@hel.fi

Anna Borgman, Nuoren Voiman Liitto
anna.borgman@nuorenvoimanliitto.fi

Päivän ohjelma Facebookissa:
https://www.facebook.com/events/298641214151180/