Vietä talvikausi terveenä työssä ilman influenssaa

Lokakuun lopussa alkaneet influenssarokotukset ovat menneet sujuvasti. Ensimmäisellä tehorokotusviikolla rokotteen sai yli 4300 kaupungin työntekijää. Seuraavaa rokotusviikko on Työterveys Helsingin tiloissa 12.11.–16.11.

Influenssarokotuksia annetaan työterveyden asiakkaille tehoviikon 46 ajan ilman ajanvarausta. Joustavat rokotusajat mahdollistavat piipahduksen työterveysasemalla silloin, kun itselle parhaiten sopii. Palvelemme ma-to klo 8–18 ja pe klo 8–15. Jos et pääse tehorokotusviikolle, voit varata myös erikseen rokotusajan työterveyshuollosta viikoille 47 tai 48.

Suurimmissa asiakkaiden toimipisteissä kuten sosiaali- ja terveystoimialalla käydään sovitusti tekemässä rokotuksia myös paikan päällä kenttärokotuksina.

Rokotusten tunnelma saa kiitosta

Hienoa, että influenssarokotteen saa joustavasti ja ammattitaidolla, kuvaili rokotettu työntekijä. Toinen kertoi rokotuksen sujuneen sen verran sukkelaan, että ei kerennyt edes sukkaa neuloa.

‒ Moni kipaisee hoitamassa rokotusasiansa kuntoon muun käynnin yhteydessä työterveysasemalla tai vaikkapa työmatkalla. Tunnelma rokotuksissa on ollut myönteinen. Kiitos siitä kuuluu meidän asiakkaillemme sekä henkilöstöllemme. Suojautumalla influenssaa vastaan vaikutamme monen ihmisen arkeen ja terveyteen, Työterveys Helsingin laatu- ja palvelupäällikkö Lena Meyer kertoo.


Suojaa itsesi, läheisesi ja asiakkaasi

Tartuntatautilain (1227/2016) 48 § sisältää velvoitteen työntekijän ja työharjoittelussa olevan opiskelijan rokotussuojasta. Rokotussuoja tulee olla henkilöillä, jotka työskentelevät pääsääntöisesti ja toistuvasti sosiaali- ja terveydenhuollon palveluiden asiakas- ja potilastiloissa sekä sairaan- ja potilaskuljetuksessa, joissa hoidetaan tartuntatautien vakaville seuraamuksille alttiita asiakkaita tai potilaita.

Lisäksi Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen vahva suositus ottaa influenssarokote koskee niitä kaupungin työntekijöitä, jotka lasketaan influenssan riskiryhmään. Influenssarokotuksen avulla voi vähentää influenssatartuntoja ja sitä kautta suojata itseään sekä läheisiään.


Lisätietoa influenssarokotuksista löydät täältä.

JAA