Työterveys Helsinki voitti Lääkäriliiton laatupalkinnon

Työterveys Helsinki on vastaanottanut vuoden 2017 Lääkäriliiton laatupalkinnon. Laatupalkinto jaettiin tunnustuksena tuloksellisen toiminnan kehittämisestä terveydenhuollossa. Työterveys Helsinki osallistui kilpailuun esittämällä Kipu ja työkyky -kehittämishankkeen tuloksia. Hanke järjestettiin vuosina 2015–2016.

− Hanke on yhteiskunnallisesti ja perusterveydenhuollolle merkittävä. Sen avulla koottujen työkalujen avulla on mahdollista esimerkiksi vähentää turhia sairauspoissaoloja. Lähdimme mukaan kilpailuun, sillä Lääkäriliiton kautta voimme hyvin jakaa hyväksi todettuja käytäntöjä kollegoillemme ja asiasta kiinnostuneille. Voitto antaa meille myös sisäisesti objektiivisen näkemyksen siitä, että teemme vaikuttavia ja oikeita asioita. Olemme kiitollisia saamastamme tunnustuksesta, Työterveys Helsingin ylilääkäri Marianne Alho sanoi voittajan selvittyä.

Palkinnon jakoi laatuneuvoston puheenjohtaja Klas Winell. Hän perusteli voittajan valintaa sillä, että hankkeen mittarit on asetettu hyvin ja tuloksista on näyttöä. Hankkeen tuotos on helposti levitettävissä koko maahan. Lisäksi Työterveys Helsingin työntekijät ovat tyytyväisiä ja koko henkilöstö käyttää yhteistä toimintamallia.

Tunnustuksen ottivat vastaan Työterveys Helsingistä ylilääkäri Marianne Alho, kuntoutuslääkäri Helena Miranda ja yksikön johtaja Ritva Teerimäki.

Lääkäriliiton laatupalkinto jaettiin 19. kerran ja tänä vuonna ensimmäisen kerran Helsingin Lääkäripäivillä, 12.1.2018. Finaalissa kuultiin kolmea eri esitystä. Laatupalkinnon myöntämisestä päättivät Lääkäriliiton laatuneuvosto, johon kuuluu Lääkäriliiton lisäksi edustusta Suomalaisesta Lääkäriseura Duodecimista, Finska Läkaresällskapetista ja Lääkäripalveluyritykset ry:stä. Lisäksi tapahtumassa yleisöllä oli mahdollisuus äänestää omaa suosikkiaan.

JAA