Kuva: Pertti Nisonen

Työterveys Helsinki voitti Kaupunginjohtajan laatupalkinnon

Työterveys Helsinki on voittanut Helsingin Kaupunginjohtajan laatupalkinnon 2016 virastot ja liikelaitokset -sarjassa. Kaupunginjohtajan laatupalkinto jaetaan tunnustuksena toiminnan ja tulosten jatkuvasta parantamisesta.

Työterveys Helsinki sai tunnustusta alansa uudistajana. Kaupunginjohtaja Jussi Pajunen perusteli voittoa vuorovaikutteisella johtamisella, henkilöstön tukemisella itseohjautuvaan tiimityöhön sekä palveluiden yhteiskehittelyllä asiakkaiden kanssa. 

− Tunnustus tuntuu hyvältä, ja iso kiitos siitä kuuluu henkilöstöllemme. Olemme onnistuneet strategiamme kirkastamisessa ja sen mukaan kehittyneet yhdessä paremmaksi. Kiitos myös asiakkaillemme, joiden kanssa olemme pystyneet kehittämään uusia ratkaisuja työterveyspalveluihin, Työterveys Helsingin toimitusjohtaja Tiina Pohjonen sanoo.

Työterveys Helsinki osallistui kaupunginjohtajan laatupalkintokilpailuun, jotta saisi ulkopuolisen arvion koko yksikön toiminnasta. Työterveyshuolto parantaa palveluitaan palautteen pohjalta, mikä hyödyttää viime kädessä asiakasta.

− Palveluiden eettisyys ja tarpeenmukaisuus ovat arvojamme. Laadun kehittämisellä tavoittelemme myös vaikuttavan työterveyshuollon palvelujohtajan asemaa. Haluamme olla uudistuvassa kaupungissa sekä osana sote-uudistusta kilpailukykyinen ja laadukas työterveyshuolto, jolla on työnantajalle selvä lisäarvo, Pohjonen sanoo.

Kilpailun arvioijina toimi 36 arvioijaa, joista 30 henkilöä oli kaupungin eri virastoista ja liikelaitoksista. Arviointi pohjautuu Euroopan EFQM-malliin. Kilpailu järjestettiin kahdeksatta kertaa, ja siihen osallistui yhteensä kuusi hakijaa kaupungin virastoista, liikelaitoksista ja toimintayksiköistä. Toisena palkittiin kaupunkisuunnitteluvirasto.

Työterveys Helsinki on Suomen suurimman työnantajan, Helsingin kaupungin oma työterveyshuoltoyksikkö. Vastaamme työterveyspalveluiden tuottamisesta kaupungin yli 40 000 työntekijälle. Asiakkaamme tekevät työtä noin 800:ssa eri ammatissa yli 30:llä eri toimialalla.

 

Lisätietoja:

Tiina Pohjonen, toimitusjohtaja, Työterveys Helsinki, p. 050 571 2668, tiina.pohjonen@hel.fi
Lena Meyer, laatu- ja palvelupäällikkö, Työterveys Helsinki, p. 040 334 7529, lena.meyer@hel.fi

 

Kuva: Helsingin kaupungin aineistopankki / Pertti Nisonen