Työterveys Helsingin vuosi 2020 − koronaa vastaan

Vuonna 2020 korona paineisti koko yhteiskuntaa, ja vuotta väritti ennen kaikkea koronan tuomat haasteet sekä kriisinhallinta. Työterveyshuoltoon vuosi toi tullessaan koronanäytteenottoa ja jäljitystä sekä työn priorisointia uudelleen – palveluita keskitettiin sinne, missä tarve oli suurin.

Samanaikaisesti Työterveys Helsinki ponnisti digitaalisten palveluiden uudistusten suhteen, kehittyi entisestään etäpalveluiden tarjoajana ja panosti henkilöstön etätyömahdollisuuksiin. 

Julkaisussa esitellään työterveyshuollon toimenpiteitä koronaa vastaan, johtamisoppeja viime vuodesta sekä henkilöstön muuttuneita työnkuvia korona-aikana. Lisäksi julkaisussa on nähtävissä asiakaspilotti esihenkilöasiakkaille sekä lyhyitä uutisia viime vuodesta.

−Koronavuotta 2020 voisi kuvata välimatkan vuotena: sinä aikana, kun emme työskennelleet etänä, kohtasimme toisemme maskin takaa. Tulkitsimme tunnetiloja ruudun tai äänensävyn kautta. Välimatka on haastanut löytämään tasapainon työpaikkojen yhteisöllisyyden ja työn rajaamisen suhteen. Samalla välimatkan johdosta työelämä on ottanut valtavan loikan kohti pysyvää etätyömallia ja paikattomia toimistoja, toimitusjohtaja Tiina Pohjonen sanoo julkaisun puheenvuorossaan.  


Tutustu julkaisuun:

Työterveys Helsingin toimintakertomus 2020 

Saavutettavan version löydät tästä.