Työterveys Helsingin palvelut koronaviruksen aikana

Koronarokotukset 2021

Koronarokotukset ovat alkaneet Helsingissä ja rokotusten järjestämisestä vastaa sosiaali- ja terveystoimiala. Lisätietoja rokotusjärjestyksestä ja rokotusten etenemisestä löydät kaupungin koronasivuston uutisista. 


Palvelemme sinua etänä

Palvelemme Työterveys Helsingissä asiakkaitamme kaikissa asioissa ensisijaisesti etänä. Hoidamme pandemian aikana hengitystieoireisia asiakkaitamme, jonka lisäksi voit asioida kanssamme entiseen tapaan myös muissa sairaus- ja työkykyasioissa.

Tavoitat meidät arkisin:


Suosittelemme kasvomaskin käyttöä työterveyshuollossa

Suosittelemme kasvomaskin käyttöä Työterveys Helsingin vastaanotoilla ja odotustiloissa. Suositus perustuu Terveyden- ja hyvinvoinnin laitoksen kansalliseen linjaukseen.

Maskisuosituksella haluamme taata kaikille asiakkaillemme mahdollisimman turvalliset palvelut. Samalla suojelemme omaa henkilökuntaamme tartunnoilta. Toivomme, että käytät maskia jo toimipisteeseen sisään tullessa.

Koronavirus tarttuu ensisijaisesti pisaratartuntana, kun tartunnan saanut esimerkiksi puhuu tai yskii. Kasvomaskin asianmukainen käyttö vähentää tartuntoja estämällä pisaroiden leviämistä ympäristöön.


Koronan jälkioireiden kanssa ei kannata jäädä yksin

​Jos koronan sairastettuaan oireet pitkittyvät ja vaikuttavat arjesta selviytymiseen sekä työssä jaksamiseen, kannattaa olla yhteydessä työterveyshoitajaan arvioita varten. Työterveyshuoltoon voi olla yhteydessä arkisin hoitochatissa ja puhelimessa.

​−Näiden oireiden kanssa ei tarvitse jäädä yksin, vaan voi olla yhteydessä työterveyshuoltoon. Jälkioireista ei ole vielä paljoa tietoa ja ei pystytä sanomaan kunnolla, millaista sairastuvuutta tauti voi pidemmällä aikavälillä aiheuttaa. Oireet voivat olla myös yksilöllisiä. Yhteydenoton ansiosta pääsemme kuulemaan näistä asiakkaalta itseltään ja aloittamaan yhdessä mahdolliset tukitoimet, ylilääkäri Eevamaija Tuovinen sanoo.

 

Vastaanottopiste hengitystieoireisille ja koronavirustestaus

Valmiudet koronavirustartuntojen testaukseen ja hoitoon ovat erinomaiset, joten testiin kannattaa hakeutua tarvittaessa matalalla kynnyksellä. 

Olemme tehneet tarvittavia tilaratkaisuja asioinnin turvallisuuden takaamiseksi. Avasimme keväällä vastaanottopisteen asiakkaille, joilla ilmenee hengitystieoireita ja teemme testauksen erillisellä sisäänkäynnillä.

Ennen saapumistasi meille, ole aina ensin yhteydessä etänä. Teemme koronavirustestausta omassa toimipisteessämme hoitohenkilökunnan arvion perusteella. 


Miten palvelemme muissa terveysasioissa koronaviruksen aikana?

Jos asiasi koskee muita sairaus- tai työkykyasioita, voit olla meihin tavalliseen tapaan yhteydessä etänä. Ohjaamme ja autamme sinut eteenpäin yhteydenottokanavissamme. 


Psyykkistä tukea työntekijöille ja työyhteisöille

Jos tarvitset keskusteluapua tilanteen aiheuttaman stressin ja ahdistuksen takia tai olet esihenkilö ja koet keskustelutarvetta oman tai työyhteisön tilanteesta, ole yhteydessä meihin etänä.


Lue lisää palveluistamme koronaviruksen aikana täältä.