Kuvituskuva - Nainen kirjoittaa tietokoneella

Koronaan liittyvä ohjeistus

Yhteystiedot

Tavoitat meidät arkisin:


Koronatestaus 

Kaupungin työntekijät voivat tehdä koronaepäilyissä oirearvion Omaolon tai Koronabotin kautta ja varata testiajan oman kotikunnan näytteenottoon.

​Molemmat palvelusivustot tarjoavat koronaneuvontaa ja oirearviokyselyn. Helsinkiläiset voivat varata suoraan ajan koronatestiin Omaolosta ja muut Uudenmaan asukkaat Koronabotista.

Omaolo-palveluun: omaolo.fi
Koronabottiin: koronabotti.hus.fi


Koronarokotukset 2021

Koronarokotusten järjestämisestä Helsingissä vastaa sosiaali- ja terveystoimiala. Lisätietoja rokotusjärjestyksestä ja rokotusten etenemisestä löydät kaupungin koronarokotussivuilta.   


Velvoitamme kasvomaskin käyttöä työterveyshuollossa

Velvoitamme kasvomaskin käyttöä Työterveys Helsingin vastaanotoilla ja odotustiloissa. 

Maskivelvoitteella haluamme taata kaikille asiakkaillemme mahdollisimman turvalliset palvelut. Samalla suojelemme omaa henkilökuntaamme tartunnoilta. Toivomme, että käytät maskia jo toimipisteeseen sisään tullessa.


Koronan jälkioireiden kanssa ei kannata jäädä yksin

​Jos koronan sairastettuaan oireet pitkittyvät ja vaikuttavat arjesta selviytymiseen sekä työssä jaksamiseen, kannattaa olla yhteydessä työterveyshoitajaan arvioita varten. Työterveyshuoltoon voi olla yhteydessä arkisin hoitochatissa ja puhelimessa.

​−Näiden oireiden kanssa ei tarvitse jäädä yksin, vaan voi olla yhteydessä työterveyshuoltoon. Jälkioireista ei ole vielä paljoa tietoa ja ei pystytä sanomaan kunnolla, millaista sairastuvuutta tauti voi pidemmällä aikavälillä aiheuttaa. Oireet voivat olla myös yksilöllisiä. Yhteydenoton ansiosta pääsemme kuulemaan näistä asiakkaalta itseltään ja aloittamaan yhdessä mahdolliset tukitoimet, ylilääkäri Eevamaija Tuovinen sanoo.


Lue lisää koronaan liittyvät ohjeemme täältä.