Palkanlaskennan puhelinpalvelussa ruuhkaa etenkin palkanmaksupäivinä

Taloushallintopalvelun palkanlaskennan asiakaspalvelun ruuhkaa saatiin syksyllä purettua, mutta etenkin palkanmaksupäivien yhteydessä puhelinpalveluumme joutuu edelleen valitettavasti jonottamaan.

Juuri nyt asiakaspalveluun saapuu normaalia enemmän puheluja johtuen sosiaali-, terveys- ja pelastustoimialan organisaatiomuutoksesta ja toimialan ensimmäisestä palkanmaksupäivästä. Pahoittelemme ruuhkaa.

Kaupungin henkilöstö voi olla yhteydessä palkanlaskentaan sähköpostitse, puhelimitse tai sähköisellä lomakkeella. Teethän samasta asiasta vain yhden palvelupyynnön.

Ennen yhteydenottoa kannattaa kurkata myös kaupungin intranet-sivuille, jonne on koottu ajankohtaisia kysymyksiä ja vastauksia liittyen palkanmaksuun, palkkalipukkeisiin ja Sarastia-järjestelmään. Ohje:  Näin kirjaudut intraan – voit käyttää intraa myös mobiilisti

Jos olet työsuhteessa, tavoitat palkanlaskennan parhaiten lomakkeen kautta, jonka löydät kaupungin intrasta Palkanlaskentapalvelut-sivulta. Jos työsuhteesi ei ole vielä alkanut tai se on jo päättynyt, voit ottaa palkanlaskentaan yhteyttä sähköpostitse tai puhelimitse.

Palkanlaskennan yhteystiedotUsein kysyttyä palkalaskennasta

Palkanlaskennan tiedotteita ja usein kysyttyjä kysymyksiä kootaan kaupungin intraan. Myös linkki Sarastia-järjestelmään sekä ohjeet järjestelmän käyttöön löytyvät kaupungin intrasta. Sarastia-järjestelmää voi halutessaan käyttää myös mobiilisti.

Näin toimit, jos palkassasi on virhe

Näin kirjaudut intraan – voit käyttää intraa myös mobiilisti

Kaksi palkanmaksupäivää

Merkittävimmät palkanmaksupäivät ovat kuun 14. päivä (vakituiset työntekijät) ja kuun viimeinen päivä (määräaikaiset työntekijät). Palkkapäivän osuessa viikonlopulle tai pyhäpäivälle palkanmaksu siirtyy edeltävään arkipäivään.

Kuva: Jussi Hellsten / Helsinki Material Bank