Daniela Tiainen ja Aada Martiskainen ovat viihtyneet kesätöissä Staralla.

”Teette hienoa työtä”

Stara työllistää joka vuosi satoja kausi- ja kesätyöntekijöitä. Osa heistä on aikuisia, osa nuoria, joille Stara tarjoaa ensimmäisen työkokemuksen. Se että monet aikuiset ja nuoret palaavat yhä uudelleen Staralle kertoo, että töissä viihdytään.

Suurin osa nuorista kesätyöntekijöistä pitää huolta Stadin puistoista kitkien, ajaen nurmikoita ja huolehtien viheralueiden siisteydestä.

- Ulkotöitä on ollut kiva tehdä ja meidän tiimissä on ollut ihanan rento ilmapiiri, kertoo Aada Martiskainen, 18, ensimmäisestä kesästään Staralla.

Aadan pesti kesti kuusi viikkoa, ja kohta kutsuu jo koulu. Myös Daniela Tiainen, 19, käy lukiota. Daniela aloitti Staralla toukokuussa, ja työt jatkuvat lokakuulle.

- Minä suoritan lukion neljässä vuodessa, eikä alkusyksystä ole vielä kursseja. Ehdin hyvin tehdä pidempään töitä, Daniela sanoo.

- Tämä kesä on ollut ulkotöihin oikein hyvä. Välillä on ollut kuumia päiviä, mutta työt on rytmitetty niin, että hikisimmät hommat kuten siimaus on tehty aamulla viileämpään aikaan.

Danielalle Staran työt ovat jo tuttuja, sillä hän on töissä kaupungilla jo kolmatta kesää.

- On kiva, kun töistä saa palautetta kaupunkilaisilta, sekä Aada että Daniela toteavat.

- Vaikka jotkut ovat tulleet sanomaan, että koneet pitävät liikaa meteliä tai että roskiksia on liian vähän, on suurin osa palautteesta kuitenkin ollut positiivista.

- Itse asiassa yllätyin, miten usein kaupunkilaiset ovat tulleet juttusille. Moni on kehunut, miten hienoa työtä teemme, Aada kertoo.