Staran juhlaviikko tarjoaa kurkistuksia toimivan kaupungin töihin.

Staran juhlaviikko kutsuu tutustumaan Stadin duuneihin

Stara juhlistaa 10-vuotista taivaltaan avaamalla työkohteitaan Helsinki-päivän viikolla. Staran oma juhlaviikko 10.–14.6. tarjoaa tutustumiskierroksia, työnäytteitä ja iloisia kohtaamisia. Tervetuloa kaikille avoimiin ja maksuttomiin tapahtumiin!

Juhlaviikolla pääset muun muassa istuttamaan kesäkukkia ja tutustumaan asiantuntijoiden johdolla Helsingin hämmästyttävän monipuoliseen kaupunkiluontoon. Staran ammattilaiset vastaavat kysymyksiin ja kertovat työstään toimivan kaupungin rakentajina.  

Ohjelmassa on myös kaksi mielenkiintoista rakennuskohdetta. Kuulet Koskelan sairaala-alueen suuresta muutoksesta, kun alue muuttuu vaiheittain asuinalueeksi. Myös legendaarinen Hakaniemen kauppahalli on ison muutoksen keskellä. Miltä näyttää halli, jossa on maalattia ja kaikki sisukset riisuttu?

Kahteen kohteeseen ilmoittautuminen

Erityisen ihania hetkiä on luvassa niille onnekkaille, jotka pääsevät kesäpäivänä Staran Haavi-aluksen kyydissä piipahtamaan uudistuvassa Vasikkasaaressa. Myös Hakaniemeen hallin kahdelle tutustumiskäynnille mahtuu rajallinen määrä osallistujia.

Näihin kahteen kohteeseen vaaditaan ennakkoilmoittautuminen. Se tapahtuu joko lähettämällä yksityisviesti Staran Facebook-sivun kautta tai kommentoimalla tapahtumailmoituksia Facessa 10.6. mennessä. Jos tulijoita on enemmän kuin mukaan mahtuu, osallistujat arvotaan.

Ilmoittaudu ja lue lisää Staran FB-tapahtuman sivulta » 

Staran juhlaviikon kohteet

Eettistä ja palkittua elämää Haltialan kotieläintilalla
Laamannintie 17
Ma 10.6. kello 13–15

Haltialan pehtoori Jari Kuusinen kutsuu tutustumaan Haltialan kotieläintilaan ja sen eläimiin. Hän kertoo elämästä Helsingin eläinsuojeluyhdistyksen palkitsemalla maatilalla keskellä Helsinkiä. Pihassa on vieraille grilli kuumana. Tarjolla on myös maksuton joogatunti – oma matto mukaan.

Luontoretki kaupunkipuistoon Lapinniemellä
Lapinlahdenpolku 8, kokoontuminen entisen sairaalan edessä
Ti 11.6. kello 8–10

Puunhoidon työnjohtaja ja luontoharrastaja Sami Kiema kertoo retkellä entisen sairaalan puiston linnuista, puista ja alueen monimuotoisesta luonnosta. Puisto puutarhoineen liittyy erottamattomasti sairaalan potilashoidon historiaan.

Kaupunkimetsäkävely Käpylän Taivaskalliolla
Panuntien ja Osmontien risteys 
Ti 11.6. kello 12–14

Helsingin monimuotoiset metsät ovat määrätietoisen työn tulos. Metsäpalvelupäällikkö Mikko Vuohelainen kertoo, miten Helsingin kaupunkimetsiä hoidetaan. Kävelyllä voi kokea metsän terveysvaikutuksen sekä nähdä eliöiden ja kasvien kirjon. 

Kesäkukkien istutustalkoot Tapanilassa
Tapanilan aseman ylikulkusilta
Ke 12.6. kello 13–14

Talkoissa istutetaan ryhmänvetäjän Paula Peltosen opastamana kesäkukkia ja tuodaan väriloistoa Tapanilaan. Jättiverbena, punaväriminttu, sinisalvia, sulkahirssi, punahattu. Istutushanskat mukaan!

Kävelykierros Herttoniemen kartanopuistossa
Johan Sederholmin tie 5, pysäköintialue
To 13.6 kello 12–14

Kartanovastaava Pepita Palonen esittelee kaupunkilaisten käyttöön testamentatun Herttoniemen kartanon barokkipuistoa sekä englantilaistyylistä maisemapuistoa lampineen. Hän kertoo kierroksella historiallisen muotopuutarhan tarinoita ja paljastaa sen hoidon saloja.  

Työmaakierros Koskelan sairaala-alueella
Kunnalliskodintie 2
To 13.6 kello 12–14

Koskelan sairaala-alue kokee ison muutoksen, kun siitä tulee asuinalue.  Vastaava työnjohtaja Henri Koskelainen kertoo avoimella työmaakierroksella alueen muutostöistä. Samalla selviää, miksi joskus montun äärellä niin moni vain seisoo. Juuri nyt Koskelassa rakennetaan katuja.

Haavilla merelle ja Vasikkasaareen
Hakaniemenrannan laituri  
To 13.6 kello 9–11

Työnjohtaja Lassi Ruth kipparoi Staran Haavi-alusta ja kertoo merialueiden puhtaanapidosta sekä Staran roolista öljyntorjunnassa ja muussa merellisessä valmiudessa. Matkalla noustaan maihin Vasikkasaaressa, joka avautuu tänä kesänä uuden vesibussiyhteyden myötä yhä useammalle, vastaava luontomestari Antti Helakallio esittelee saarta.

Kurkistuksia Hakaniemen kauppahalliin
Hakaniemen tori
Pe 14.6. kello 11.30 ja 12.30

Stara rakentaa historiallisesta Hakaniemen kauppahallista nykyajan vaatimukset täyttävän kauppapaikan. Miltä näyttää halli nyt, kun käynnissä on yli 400 puupaalun korvaaminen teräspaaluilla?

JAA