Helsinki-avun asiakas koronakeväänä 2020.

Staran autoja Helsinki-avun tukena

Helsinki-apu on korona-epidemian aikaan ennätysmäisen nopeasti ideoitu ja rakennettu palvelu, joka tarjoaa apua yli 70-vuotiaille helsinkiläisille. Stara tukee osaltaan yhteistä ponnistusta ja tarjoaa henkilöautoja Helsinki-avun tarpeisiin.

Helsinki-avun töihin siirtyneet kulttuurin- ja vapaa-ajan toimialan työntekijät ovat jo hakeneet ensimmäiset henkilöautot. Mukana oli nyt koordinaattorina toimiva Katja Kuusisto, joka työskentelee normaalisti Kumpulan tiimivastaavana.

- Näitä autoja käytetään ruokakassien kuljettamiseen kotiovelle. Tämä on hieno kädenojennus Staralta ja tulee todella tarpeeseen, Kuusisto sanoo.

Staran logistiikan kehitysinsinöörin Anssi Kuistin mukaan autot voivat olla kustannuksitta Helsinki-avun käytössä niin pitkään kuin poikkeusolot jatkuvat. Hänen mukaansa Staran autokannasta on nyt irrotettu tähän hyvään tarkoitukseen kuusi autoa ja lisääkin löytyy tarvittaessa.

Helsinki-avun kautta yli 70-vuotiaat helsinkiläiset saavat apua kaupassa ja apteekissa asiointiin sekä keskusteluapua.

Palvelun tuottavat yhteistyössä Helsingin kaupunki ja Helsingin seurakuntayhtymä yhteistyössä järjestöjen, yritysten ja vapaaehtoisten kaupunkilaisten kanssa.

Lue lisää Helsinki-avun palveluista >

Kuva: ©Helsingin kaupunki / Paula Virta