Staran työnjohtaja Juha Salomäki esittelee kasvuyritysyhteisölle remontoitavia tiloja.

Marian sairaalaan tiloja startupeille

Marian sairaalaan remontoidaan 6500 neliön tilat nuorten kasvuyritysten eli startupien tarpeisiin. Ensimmäisten tilojen valmistumista juhlitaan jo elokuun lopulla. Projektin kautta moni nuori on saanut arvokasta työkokemusta.

Stara on kolmen kuukauden ajan tehnyt purkutöitä kahdessa rakennuksessa, jotka ovat 1950-luvulla valmistuneina historiallisen sairaala-alueen uusimpia. Moneen kertaan remontoidut tilat on suojeltu vain joiltakin yksityiskohdiltaan.

– Palautamme remontissa vanhaa ilmettä ja toisaalta tuomme väliseiniä poistamalla tilaan ajanmukaista valoisuutta, kertoo työnjohtaja Juha Salomäki Starasta.

Tiloihin tulee muodikkaan karhea yleisilme, ja esimerkiksi vanhat tiiliseinät jätetään puhdistettuina näkyville. Yritysten omat tilat viimeistellään toiveiden mukaan, kunhan vuokralaiset ovat varmistuneet.

Lisäksi Mariaan rakennetaan yhteisiä neuvottelutiloja ja muita yhteiskäyttötiloja. Päivystyspoliklinikan vastaanoton ja entisen kahvion paikalle tulee kaikille avoin kahvila-ravintola.

– Rakennukset olivat suhteellisen hyvässä kunnossa, joten olemme selvinneet pitkälti sähkötöillä ja pintaremontilla. Kahvila-ravintolaa varten teimme putkitöitä, Salomäki sanoo.

Työkemusta aloitteleville ammattilaisille

Staran ammattilaisten ohjauksessa on työkokeilussa kahdeksan rakennusalan tutkinnon suorittanutta nuorta, joille ei ole kertynyt aiempaa työkokemusta.

– Opastamme ja ohjaamme työtä. Nuoret ovat todella halukkaita oppimaan ja saamaan sitä kaivattua työkokemusta. Kaikki on sujunut hienosti.

Kasvuyrityskeskittymän operaattorina toimii Startup Maria Oy, jonka ovat perustaneet Helsingin kaupunki, Startup-säätiö ja Helsingin Uusyrityskeskus.

Lisätietoa:

Startup Hub Maria »

JAA