Maanrakentaja Mika Ripatti lapion varressa Mechelininkadulla.

Staran blogi: muistoja Mechelininkadun rakentamisesta ja kohtaamisista montun reunalla

Staran Luottokumppani-blogin uusimmasta kirjoituksesta vastaa käsikirjoittajanakin ansioitunut maanrakentaja ja etumies Mika Ripatti. Hän kirjoittaa miltä tuntuu työ katseiden alla ja minkälaisia kohtaamisia syntyy kaupunkilaisten kanssa. Hän kuvaa elävästi keskusteluja montun reunalla. 

”Työmme on konkreettista. Se on sivusta katsottuna hommaa, jonka lapsikin ymmärtää, hiekkalaatikkotouhua isommassa mittakaavassa. Työmme on myös julkista”, Ripatti kirjoittaa.

Hän kertoo myös kenties yksinkertaiselta näyttävän työn haasteista, kuten työtä hidastavista vanhoista rakenteista, kalliosta, savikerroksista ja liikennejärjestelyjen hankaluudesta.

”Jos kaivinkone kolhaisee vanhan vesijohdon halki, on useimmiten ainakin osasyyllinen se kaivannossa seissyt maarakentaja, joka ei osannut lukea työpiirustuksia, tai, vakavammin, joka ei osannut lukea maata”.

Lohdullinen lopputulema on, että katu valmistuu, se on hieno ja moni turhautumisen tunne loivenee myönteisen kommunikaation kautta. ”Kyllä me jaksetaan odottaa. Tulee komea katu!”

Stara avasi alkuvuodesta Luottokumppani-blogin, joka tarjoaa sekä asiapitoista pohdintaa työstä toimivan Helsingin hyväksi että kevyempiä tarinoita elämästä Suomen pääkaupungissa.

Julkaistut tekstit ovat käsitelleet muun muassa katujen kevätpesua, maamassojen kierrätystä, sähköisiä työkoneita sekä ilmasto- ja ympäristötavoitteita.

Mika Ripatin kirjoitus Luottokumppanissa >