Asiakas hammashoidossa.

Yhdellä palvelusetelillä koko hammashoidon hoitojakso

Suun terveydenhuolto aloittaa helmikuun 15. päivä uuden palvelusetelikokeilun, jolla asiakas saa tarvitsemansa hammashoidon hoitojakson yhtenä kokonaisuutena.  Uuden palvelusetelin nimi on suun kokonaishoidon palveluseteli.

Palvelusetelin käyttö alkaa pienimuotoisena kokeiluna, joten sen piiriin mahtuu vain rajattu määrä asiakkaita. Kokeilua on tarkoitus jatkossa laajentaa.

Hoidon antaa yksityinen hammaslääkäri. Asiakas maksaa hoidosta saman verran kuin kaupungin hammashoitolassa. Mahdollisista hammaslaboratoriokuluista maksetaan yksityisen hammaslääkärin käyttämän laboratorion mukainen maksu.

”Haluamme, että suun terveydenhuollon uusi palveluseteli on asiakkaille helppo käyttää. Tavoitteenamme on tarjota palvelusetelistä helsinkiläisille asiakaslähtöinen vaihtoehto”, johtajahammaslääkäri Sebastian Kaste kommentoi.

”Palveluseteli auttaa osaltaan meitä vastaamaan hammashoidon kysyntään. Hoitovelka on myös meillä kasvanut korona-epidemian aikana”, Kaste täydentää. 

Setelin myöntää suun terveyden ammattilainen. Asiakas saa päätöksen palvelusetelistä tekstiviestillä, jossa on linkki palse.fi -palvelusetelisivuille.

Sivuilla voi verrata hammaslääkäreitä ja valita itselle sopivan vaihtoehdon, johon olla yhteydessä. Palse.fi-sivuille voi kirjautua verkkopankki- ja suomi.fi-tunnuksilla.

Palveluseteli kattaa yhden tutkimushoitojakson ja se on tarkoitettu 18 vuotta täyttäneille. Palveluseteli on voimassa kuusi kuukautta. Asiakas valitsee hammaslääkärin viimeistään kahden kuukauden kuluessa siitä, kun seteli on saatu. Hoitojakson jälkeen asiakas saa suun terveydenhuollon palvelut normaalisti kaupungin hammashoidossa.

Seteliä tullaan arvioimaan ja kehittämään kevään aikana.

Osoitteessa www.hel.fi/suunpalveluseteli on lisää tietoa suun terveydenhuollon palvelusetelistä. Asiakasohje tallennetaan sivuille 8.2. alkavalla viikolla.

Kuva: Helsingin kaupungin aineistopankki / Kimmo Brandt

Uutista on päivitetty 5.2.2021. Mukaan on lisätty tieto, että palveluseteli on tarkoitettu 18 vuotta täyttäneille.   
Uutista on päivitetty 11.2.2021. Uutisen alkuun on lisätty kappale, joka kertoo, että mm. että uuden palvelusetelin käyttö alkaa pienimuotoisena kokeiluna. Myös uutisen viimeistä kappaletta, jossa kerrotaan palvelusetelin aervioimisesta, on muokattu.