Lastenvalvojien walk in -palvelu auttaa elatusapuasioissa

Helsinki tarjoaa lokakuun alusta alkaen mahdollisuutta asioida elatusapuasioissa lastenvalvojan luona walk in –palvelun kautta ilman ajanvarausta. Palvelussa helsinkiläisten lasten vanhemmat voivat tulla yhdessä sopimaan lasta koskevan elatussopimuksen tai elatusapupäätöksen jatkamisesta tai muuttamisesta.

Palvelu on tarkoitettu vain elatusapuasioihin, muut sopimusasiat hoidetaan ajanvarauksella. Palvelussa ei voi asioida ilman toista vanhempaa.

Walk in -palvelu on auki tiistaisin klo 9–11, vuoronumeroita jaetaan klo 8.30 alkaen. Palvelupiste on Helsingin kaupungin perheoikeudellisissa asioissa, os. Vironkatu 2, 4. krs. Palvelemme myös englanniksi, tulkin käyttö ei ole valitettavasti mahdollista.

Walk in -käyntiin valmistautuminen

Asiakkaiden tulee valmistautua käyntiin jo etukäteen täyttämällä verkkosivuilta löytyvät elatuskyvyn arvioimiseksi tarvittava varallisuuslomake sekä walk in -palvelun esitietolomake. Mukana tulee olla myös tositteet tuloista ja asumismenoista.

Jos aiemmat lasta koskevat sopimukset on tehty muualla kuin Helsingissä tai mikäli vanhemmilla on oikeuden tekemä päätös elatusavusta, tulee vanhemmilla olla sopimus/päätös mukana.

Ilman täytettyjä lomakkeita ja tarvittavia tositteita sopimuksia ei voida vahvistaa. Lomakkeet voi ottaa mukaan joko sähköisessä muodossa tai valmiiksi tulostettuina.

Asiointiaikaa on maksimissaan 30 minuuttia. Mikäli aika ei riitä tai sopimuksia ei voida vahvistaa puutteellisten selvitysten vuoksi, ohjataan asiakas varaamaan aika keskitetyn ajanvarauksen kautta.

Katso myös:
Facebook: Helsingin perheoikeudelliset asiat