Vuosaaren terveysasema uudistuu – samalla aukioloajat laajenevat

Vuosaari ottaa uuden terveys- ja hyvinvointikeskus -palvelumallin käyttöön 1.12. Samalla aukioloajat laajenevat, jatkossa terveysasema on auki maanantaista perjantaihin kello 7-20.

Joulukuun alusta lähtien Vuosaaren terveysaseman asiakkaille tarjotaan yksi palvelunumero. Kun asiakas ottaa yhteyttä terveysasemalle, hän saa nimetyn ammattilaisen, joka toimii yhteyshenkilönä ja koordinoi asiakkaan palvelukokonaisuutta. Sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaiset tekevät tiiviimmin yhteistyötä asiakkaiden hyväksi.

Aukioloaikojen laajentuessa asiakkaat voivat sopia vastaanottoaikoja myös varhaiseksi aamuksi kello 7−8 tai illaksi kello 16−20.

Uudistukset saattavat alkuvaiheessa aiheuttaa ajoittaista ruuhkaa terveysaseman palveluihin, mistä olemme pahoillamme. Uudistukseen liittyy myös se, että osa palveluista löytyy jatkossa eri paikasta kuin aiemmin, joten asiakkaan kannattaa seurata opasteita paikan päällä.

Kiireellisissä tapauksissa hoitoa saa aiemman käytännön mukaisesti arkisin kello 16 jälkeen ja viikonloppuisin ja pyhinä päivystyspisteistä. Aikuisia palvelevat Haartmanin, Malmin, Jorvin ja Peijaksen päivystykset sekä lapsia Lasten ja nuorten sairaala ja Jorvi.

Myös neuvolaan pääsee illalla

Vuosaaren neuvola palvelee 1.12. lähtien maanantaista torstaihin kello 7.30–20 ja perjantaisin klo 7.30–16. Tarjoamme alkuillan aikoja lasten määräaikaistarkastuksiin ja myöhempiä aikoja raskaana oleville. Tarkoituksenamme on myöhemmin laajentaa aukioloaikojamme niin, että neuvolakin palvelee maanantaista perjantaihin klo 7−20.

Toivomme, että laajemmat aukioloajat palvelevat erityisesti niitä, joilla on hankaluuksia käydä neuvolassa päiväsaikaan. Toisaalta myös puolisoiden mukaantulo saattaa olla helpompaa, jos neuvola-aika on ennen aamukahdeksaa tai kello 16 jälkeen.

Sähköinen yhteydenotto käyttöön Töölön ja Vallilan terveysasemilla

Töölön ja Vallilan terveysasemilla otetaan 1.12. käyttöön uusi sähköinen yhteydenottokanava. Asiakkaat voivat kertoa uuden kanavan kautta sähköisesti, millaista apua he tarvitsevat. Terveysaseman henkilöstö vastaa yhteydenottoon mahdollisimman nopeasti, viimeistään seuraavana päivänä.

Helsinki uudistaa sote-palveluja

Vuosaaren uudistukset ovat osa Helsingin uudistuvia sosiaali- ja terveyspalveluja. Katso, mitä tavoittelemme uudistuksella.

Vuosaaren terveysaseman ja neuvolan yhteystiedot

Vuosaaren terveysaseman palvelunumero p. 09 310 60850
Vuosaaren neuvolan palvelunumero p. 09 3105 5530
Käyntiosoite Kahvikuja 3 A 00980 Helsinki

Terveysneuvontaa 24h p. 09 310 10023.

Vuosaaren terveysasema
Vuosaaren neuvola
Töölön terveysasema
Vallilan terveysasema

Lisätty 2.12. kappale Töölön ja Vallilan terveysasemien sähköisestä yhteydenotosta sekä linkit Töölön ja Vallilan sivuille.
Muokattu 5.12. siten, että isien sijasta puhutaan puolisoista.