Veteraanien risteilyllä ihailtiin merellistä Helsinkiä. Kuva: Anne Forsblom

Veteraanit laineilla

Helsinki järjesti rintamaveteraaneille kaksi kesäistä lounasristeilyä elokuun lopulla.

Risteily alkoi Kauppatorin rannasta, ja kierteli Helsingin edustan kauniita maisemia kahden tunnin ajan. Risteilyvieraat saivat ihailla mereltä käsin muun muassa Kaivopuiston rantaa ja Suomenlinnan seutua.

Veteraaneille tarjoiltiin risteilyllä puffet -pöydästä saaristolaisateria jälkiruokineen sekä omenapiiras ja vaniljakastike kahveineen. Ruokajuomana oli vesi, maito tai kotikalja. Ruokaa kehuttiin kovasti, kotikaljaa unohtamatta, joka kuulemma oli todella hyvää!


HelppiSeniorin ja Rintamaveteraanitoimiston vetämille risteilyille oli mahdollisuus osallistua joko aamu- tai iltapäivällä.Risteilylle osallistui reipas 50 hengen veteraaniporukka, joilla oli osalla vielä saattaja mukanaan.

Sokerina pohjalla mukana oli myös kuuluisuus, iskelmälaulaja Lasse Liemola, joka osallistui matkalle talkoohengessä. Lassella oli mukanaan kitara ja hän veti yhteislaulua, jonka parissa viihdyttiin loistavasti.

Veteraanit kiittelivät kovasti risteilyä ja kertoivat päivän olleen todella onnistunut. Pari veteraania esitti vielä toiveen, että ensi kerralla voitaisiin mennä Lappiin tai matkustaa lautalla Tallinnaan; ’Tällöin voisi laulaa molempiin suuntiin mentäessä!’

 Veteraanien sanoin ja ajatuksin:

’Kyllä tämä aina kotiolot voittaa’

’Tämä on juuri sitä, mitä veteraanit tarvitsevat!

’Lisää tällaista’

Kuvamuistoja veteraanien elokuiselta lounasristelyltä