Kolmelle vapaaehtoistoimijalle kaupungin kannuste

Lapinlahden Lähde, Turvapaikanhakijoiden tuki ry ja Helsingin luonnonsuojeluyhdistys Helsyn jättipalsamien kitkentätalkoiden vetäjät saivat kaupungin kannusteet vapaaehtoistyöstä.

Kannusteet jakoi kaupunginjohtaja Jussi Pajunen Espan lavalla Helsinki-päivänä 12. kesäkuuta.

Lapinlahden Lähteen vapaaehtoistoimijat rakentavat Lapinlahden sairaalan alueesta uudenlaista helsinkiläisten olohuonetta. Laajaksi kansalaisliikkeeksi kasvanut, aktiivinen toiminta sisältää runsaasti päivittäistä ohjelmaa kuten tapahtumia, luentoja ja saunomista. Tavoitteena on tukea mielen hyvinvointia.

Turvapaikanhakijoiden tuki ry huolehtii vaate- ja hygieniatuotetarpeista Helsingin kaupungin vastaanottokeskuksissa. Se järjestää myös varhaisia kotouttavia toimia, kuten kieliryhmiä, yhteisöllistä ruoanlaittoa ja liikuntaa, jotka ovat parantaneet ilmapiiriä vastaanottokeskuksissa.

Jättipalsamien kitkentätalkoot kohentavat helsinkiläisten elinympäristöä. Ensimmäiset talkoot järjesti biologi Christina Lindén, ja niitä ovat myöhemmin vetäneet Toni Amnell, Sirkka Tuorila ja Pirkko Toivanen. Talkoita oli viime vuonna yhteensä kymmenen. Helsingin kaupungin rakennusvirasto tukee toimintaa.

Helsingin kaupungin vapaaehtoistyön neuvottelukunta jakaa vuosittain kannusteita helsinkiläisille yhdistyksille ja vapaaehtoisryhmille. Tänä vuonna kannusteet jaettiin 15. kerran ja painotuksena oli Helsinki-lähtöisyys.

Lisätietoja tiedotteesta

Vapaaehtoistyön neuvottelukunta