Riikka Haahtela ja Kaisa Nevanperä

Asiakkaat kutsutaan mukaan kehittämään vammaisten sosiaalityötä

Vammaisten sosiaalityön tavoitteena on yhdenmukaistaa ja kehittää palveluja entistä asiakaslähtöisemmiksi. Sosiaalityöstä on koottu sosiaalityöntekijöiden ja sosiaaliohjaajien porukka, joka suunnittelee yhdenmukaisia työkäytäntöjä ja uudenlaisia kokeiluja kuten työparimallia ja työskentelyä yli oman alueen. 

Tärkeintä on saada kokemusasiantuntijoita mukaan kehittämään palveluja. Vammaisten sosiaalityön asiakas Kaisa Nevanperä on mukana, koska hän haluaa tuoda tietoa asiakkaan näkökulmasta ja olla parantamassa asioita. Kaisa toivoo vammaisten sosiaalityöhön lisää moniammatillisia tiimejä, koulutusta ja työvälineitä kohdata asiakkaita esimerkiksi kriisitilanteissa. Kaisa on ensimmäinen vammaisten sosiaalityön kokemusasiantuntija, joka osallistuu sosiaalityön kehittämiseen kuukausittain aamukahveilla. Paljon palveluita käyttävänä asiakkaana hän kertoo tällaisen kehittämisen olevan todella tärkeä ja merkittävä asia koko palvelujärjestelmän kannalta ja kehittämiseen osallistuminen kokemusasiantuntijana on innostavaa.

Jos haluat olla mukana kehittämässä vammaisten sosiaalityön palveluja tai sinulla on ajatuksia, miten palvelut olisivat entistä paremmat, niin ole yhteydessä erityissuunnittelija Riikka Haahtelaan. Riikka.Haahtela@hel.fi.
   

JAA