Pekka Salomaa yhdessä marketpäällikkö Jaser Hysenin ja työvalmentaja Teija Soinin kanssa

Pekka Salomaalle Valkoisen Ruusun mitali

Sosiaali- ja terveystoimen Tuetun työllistymisen palvelun kautta Lauttasaaren S-marketeissa jo yli 20 vuotta työskennellyt Pekka Salomaa on saanut työnantajan esityksestä Suomen Valkoisen Ruusun mitalin. Se on ritarikuntien suurmestarin antama tunnustus ansioituneelle Suomen kansalaiselle. Suomen Valkoisen Ruusun ja Suomen Leijonan ritarikuntien suurmestari on tasavallan presidentti.

Pekka Salomaa oli ensimmäinen Lautasaaren vanhan S-marketin palkkaama kehitysvammainen työntekijä, kun nykymallinen tuettu työllistäminen oli tullut mahdolliseksi 1995 alusta, Suomen liityttyä Euroopan unioniin. Myöhemmin hän siirtyi Itälahdenkadun S-markettiin. Voidaan sanoa, että omalla onnistumisellaan ja esimerkillään Pekka on antanut kasvot osatyökykyisten työllistämiselle HOK-Elannossa, ja rohkaissut muidenkin myymälöiden esimiehiä asiaan.

Näitä kunniamerkkejä annetaan isänmaan palveluksessa ansioituneille kansalaisille tunnustukseksi huomattavista siviili- ja sotilasansioista. Ensisijaisena lähtökohtana ovat henkilön henkilökohtaiset ansiot, joiden tulee olla keskitason yläpuolella, ja jotka asianomainen on osoittanut omalla ammattitaidollaan tai huomattavissa yhteiskunnallisissa tehtävissä. Edellytyksenä on lisäksi hyvämaineisuus. Tämä lukee mm. ritarikuntien sivulla.