Aamukävelyllä

Sosiaali- ja terveystoimen hallinto ulkoili Unelmien liikuntapäivänä palvelukeskusten asukkaiden kanssa

Unelmien liikuntapäivää vietettiin perjantaina 10. toukokuuta eri puolilla kaupunkia. Tänä vuonna sosiaali- ja terveystoimen hallinnon noin 70 työntekijää jalkautui palvelukeskusten asukkaiden ulkoilu-ja juttuseuraksi. Päivää vietettiin teemalla ”eri-ikäiset yhdessä liikkeellä”.

Unelmien liikuntapäivän ulkoiluidean takana on hallintosihteeri Eija Helin.
- Osallistuin henkilöstötoimikunnan kokoukseen, jossa kerrottiin liikuntapäivästä. Minulle syttyi saman tien idea, että me, hallinnon työntekijät, voisimme lähteä ulkoilu- ja juttukavereiksi palvelukeskusten asukkaille.

Kävelylle lähtenyt Juhani kertoi, että vieraat olivat todella tervetulleita.
- En ole sen tarkemmin ohjelmaan tutustunut, mutta taidan kokeilla jotakin pihalle rakennetuista temppuradoista. Tykkään olla ulkona ja kävellä, kun omat jalat ovat vielä niin hyvässä kunnossa.

Apulaispormestari Sanna Vesikansa osallistui liikuntapäivän ulkoiluun Töölön palvelukeskuksessa.
- Olen tosi iloisena paikalla. Tämä on hyvä startti perjantaiaamuun. Minusta on kiva päästä tapaamaan kaupunkilaisia ja viettää aikaa heidän kanssaan. Olen erityisen iloinen siitä, että liikuntapäivän ulkoiluidea lähti meidän työntekijältä.

Liikuntapäivän aikana noin 100 ikääntynyttä pääsi pelaamaan pihapelejä, ulkoilemaan ja vaihtamaan kuulumisia. Toiveissa on, että tempaus toistetaan myös ensi vuonna.

Liikkuminen ei jää Helsingissä vain yhteen päivään, sillä kaupunki on lanseerannut oman liikkumisohjelman. Sen tavoitteena on kannustaa kuntalaisia ja kaupungin työntekijöitä liikkumaan.

Mikä Unelmien liikuntapäivä?
Unelmien liikuntapäivää vietettiin tänä vuonna neljättä kertaa. Suomen Olympiakomitean koordinoiman päivän tarkoituksena on innostaa ihmisiä liikkumaan ja kokeilemaan uusia tapoja liikkua. Päivä koostui erilaisista avoimista liikuntatapahtumista, jotka vaihtelivat porrastreeneistä ja keppihevosratsatukseen.


JAA