Sofianlehdon multisensorisen keskuksen Valkoinen huone

Tule tutustumaan multisensoriseen toimintaan

Vierailijat voivat tulla tutustumaan joulukuussa avattuun Sofianlehdon multisensoriseen keskukseen tiistaisin klo 13-15 ja torstaisin klo 9-11. Tutustumisaika tulee varata ennakkoon Jaakko Saloselta numerosta 09 3107 4296.

Tilojen tekniikka ja toimintavälineet on suunniteltu tukemaan interaktiivisuutta ja luomaan osallistumismahdollisuuksia toimintarajoitteista huolimatta. Henkilökunnan tehtävänä on olla osaavana kumppanina vuorovaikutuksessa ja tuottaa asiakkailleen hyvinvointia tukevaa elämystoimintaa. Toimintakeskuksen asiakkaat ovat runsaasti tukea tarvitsevia kehitysvammaisia helsinkiläisiä.

Sofianlehdossa on useita erilaisia aistihuoneita, joissa asiakkaille tarjotaan elämyksiä, kokemuksia, oppimista ja ennen kaikkea osallisuutta.

Sofianlehdossa on asiakkaita on noin 70 ja henkilökuntaa 18. Suurin osa asiakkaista tarvitsee paljon tukea päivittäisissä toimissaan. Pääpaino on puolipäivätoiminnassa, joka mahdollistaa asiakkaalle aktiivisemman toiminta-ajan voinnin ja jaksamisen huomioiden. Monipuolisissa tiloissa onnistuu pienryhmätoiminta, jossa asiakkaan tavoitteet ja tarpeet huomioidaan. Asiakkaiden osallistaminen on yksi tavoitteista. Tekniikan myötä tähänkin on saatu uusia elementtejä interaktiivisissa huoneissa, joissa on jo tehty ilahduttavia havaintoja asiakkaiden innostumisesta ja kokeilunhalusta. On tullut uusia mahdollisuuksia kokea onnistumista ja iloa.