Kuvassa on oranssiin huppariin pukeutunut tyttö.

Tukihenkilöksi lapselle tai nuorelle?

Helsingin lasten ja nuorten tukihenkilötoiminta järjestää kiinnostuneille

 

infotilaisuuden tiistaina 10.9. klo 17–18.30

Kallion perhekeskuksen ala-aulassa, osoitteessa Toinen Linja 4 COlisiko sinusta tukihenkilöksi? Tarjoamme mahdollisuuden, joka ilahduttaa itsesi lisäksi myös tukihenkilöä toivovaa lasta tai nuorta. Lupautumalla turvalliseksi aikuiseksi voit olla mukana luomassa ikimuistoisia hetkiä.

 

Helsingin kaupunki on järjestänyt tukihenkilötoimintaa vuosikymmenien ajan. Tukihenkilötoiminta on tärkeä ja arvostettu vapaaehtoistoiminta. 

 

Ryhtymällä tukihenkilöksi saat kulkea lapsen tai nuoren rinnalla ja mahdollistaa iloa hänen arkeensa tarjoten hänelle samalla turvallisen aikuisen läsnäoloa. Tukihenkilöt tapaavat tuettaviaan noin kahdesti kuukaudessa. Sinun ei tarvitse osata mitään erityistä – riittää että olet oma itsesi.

 

Toimintaan voivat lähteä mukaan avarakatseiset aikuiset, joilla on tasapainoinen elämäntilanne ja oma elämänhallinta kunnossa. Toimintaan mukaan haluaville järjestetään soveltuvuushaastattelu, jonka perusteella tehdään valintoja tukihenkilökurssille. Seuraava kurssi alkaa lokakuussa. Tukihenkilöiksi lähtevien rikostausta selvitetään.

 

Sosiaalialan ammattilaiset valmentavat toimintaan ja ovat vapaaehtoisen tukena. Tuettavat lapset ja nuoret ovat 7–18+ -ikäisiä ja asuvat Helsingissä.

 

Lasten ja nuorten tukihenkilöitä Helsingin kaupungilla on yhteensä noin 250. Lähtisitkö sinäkin mukaan tähän vaikuttavaan toimintaan? Omaa tukihenkilöä odottavat kymmenet lapset ja nuoret, jotka toivovat tukihenkilön voivan sitoutua toimintaan pitkäaikaisesti.

 

Viimeisten vuosien aikana toimintaan mukaan tulevien miespuolisten tukihenkilöiden määrä on laskenut merkittävästi. Kuitenkin moni lapsi toivoo miespuolista tukihenkilöä. Näin ollen heille on tällä hetkellä suurin tarve.

 

"Olen oppinut tukihenkilöltäni monia elämän välttämättömiä taitoja ja olen kasvanut paljon hänen ansiostaan, enkä tiedä, missä olisin ilman häneltä saamaani ystävyyttä ja tukea.” 19-vuotias nuori mies, tuettavana 5vuotta

 

www.hel.fi/tukihenkilotoiminta

 

 

Lisätietoja:

tukihenkilotoiminta@hel.fi

Kati Heinonen

09 310 43794

Mari Mehtonen

09 310 43112

 


JAA