Helsingin terveysasemilla turvallista asioida myös korona-aikana

Terveysasemilla on havaittu huolestuttava ilmiö. Monet, jotka tarvitsisivat hoitoa muun kuin koronan vuoksi, jättävät nyt tulematta lääkärille tai hoitajan vastaanotolle.   

Hoitoon hakeutumisen pitkittäminen voi olla kohtalokasta, jos pidempiaikaiset sairaudet pääsevät pahenemaan. 

Kaupunkilaiset ymmärrettävästi toimivat varovaisesti, jotta koronavirus ei leviäisi. Ei myöskään haluta kuormittaa terveydenhuoltoa vaikeana aikana.

Omasta ja läheisten terveydestä on kuitenkin tärkeää huolehtia myös koronaepidemian aikana, olipa kysymys kiireellisestä vaivasta tai pitempiaikaisen sairauden hoidosta.

”Terveysasemat ovat auki, eikä varattuja aikoja tarvitse perua. Terveyspalveluissa on turvallista asioida. Aulatervehtijämme varmistavat kaikissa pisteissämme, että tilat ovat asiakkaille turvallisia”, terveysasemien johtajalääkäri Timo Lukkarinen kertoo. 

”Haluan kannustaa helsinkiläisiä pitämään huolta itsestään ja läheisistään.”

Lisäys 30.4.:
Hammashoitoloista suurin osa on suljettu, ja auki olevissa hoitoloissa annetaan vain kiireellistä ja välttämätöntä hoitoa.
Aiheesta lisää: Kiireellinen ja välttämätön hammashoito turvataan

Muistathan, että voit asioida kanssamme sähköisesti osoitteessa asiointi.hel.fi. Sähköiset oirearviot (omaolo.fi) ja terveysasemien chatbot (www.hel.fi/terveysasemat) palvelevat sinua vuorokauden ympäri.