Talentia kykykilpailun voittaja Kari Tontti

Talenttia –kykykilpailu eläkeläisille

Syksyn aikana Riistavuoren, Roihuvuoren ja Kustaankartanon monipuolisissa palvelukeskuksissa järjestetyistä kykykilpailun esikarsinnoista nousi 14.11. järjestettyyn finaaliin kahdeksan mielenkiintoista esitystä. Tuomaristo, johon kuuluivat näyttelijät Minna Kivelä ja Eija Vilpas sekä laulaja Matti Esko piti parhaana Kari Tontin sanoittamaa ja säveltämää laulu, jossa tämä muisteli lapsuutensa Pasilaa.

Helsinkiläisille eläkeläisille suunnatun kilpailun tarkoituksena on ollut kannustaa ikääntyviä uskaltamaan, tunnistamaan omat erityistaitonsa sekä kenties myös opettelemaan jotain uutta. Kilpailussa ei menty aina taito edellä, vaan tuomaristo haki vaikuttavia ja koskettavia esityksiä, olivatpa ne mitä lajia tahansa. Ja lajeja riitti.

Talenttia kaiken ikää – hyvän mielen kykykilpailu eläkeläisille idean äiti on Kannelmäen palvelukeskuksen vastaava ohjaaja Katja Lauronen, joka tunnetaan ikääntyville suunnatuista, usein jopa uskaliaiksi ja normeja rikkoviksi kutsutuista tapahtumistaan. ”Ikä ei ole este luovuudelle ja hauskanpidolle ja kaikki ne elämän aikana karttuneet kyvyt ja taidot pitää saada esiin!” kommentoi Lauronen tuoreimman ideansa syntyä.

Salintäyteinen yleisö sai Kari Tontin lisäksi kuulla Sisko Karjalaisen Rap-esityksen ”Kuplaton”, Tapanilan seniorilaulajia, Tuula Kilpisen runonlausuntaa ja Anne Papartin pianoesitystä sekä katsella Tsaikka- ja Dansoonat –tanssiryhmien esitystä ja sanatonta kolmiosoista näytelmää.

Finaalin juonsi drag-artisti Pola Ivanka.

Kuvia tapahtumasta