Taitaja-palkinto Stadin ammattiopistolle ja Ruusuvuoren koulun 9. luokan oppilaille

Taitaja-palkinto jaettiin kuudetta kertaa keskiviikkona 23. tammikuuta Vantaalla Kulttuuritalo Martinuksessa. Tunnustuksella kunnat haluavat nostaa esille uutta, innovatiivista ja vaikuttavaa ehkäisevän päihdetyön toimintaa.

Helsingissä opiskelijat lähtivät mukaan ostokokeisiin
Helsingin kaupungin Aikuisten ehkäisevän mielenterveys- ja päihdetyön yksikkö Ety myönsi palkinnon Stadin ammattiopistolle, joka ensimmäisenä helsinkiläisenä oppilaitoksena lähti mukaan 2015 aloitettuun Pakka-toiminta yhteistyöhön.

Pakka-toiminnassa opiskelijat tekevät vuosittain alkoholin, tupakkatuotteiden ja rahapelien ostokokeita vähittäismyyntipisteisiin. Ostokokeiden tavoitteena on saada tietoa myyntipisteiden ikärajojen omavalvonnan tasosta.

Yhteistyössä opettajien ja Pakka-toimijoiden kanssa on kehitetty myös opetusmalli, jossa ostokokeisiin osallistuneet opiskelijat valmistelevat ja pitävät ehkäisevän päihdetyön tunnin nuoremmille opiskelijoille.

Pakka-toimintamallia toteutetaan sekä Helsingissä että Vantaalla.

Vantaalla nuoret jakoivat ajatuksiaan vanhempien alkoholinkäytöstä
Vantaan päihdepalvelujen ehkäisevän päihdetyön yksikkö myönsi palkinnon Korson alueen Gutsy Go Korso -ryhmään osallistuneille Ruusuvuoren koulun 9. luokan oppilaille.

Gutsy Go -ryhmän nuoret ovat itse suunnitelleet ja toteuttaneet Et ole ainoa -videon, jossa he nostavat keskusteluun vaikean ja monia koskettavan aiheen kodin sisällä tapahtuvasta alkoholin liikajuomisesta.

Video toteutettiin erityisen kollektiivisella tavalla, sillä sen toteuttanut ryhmä kutsui koko ikäluokkansa jakamaan kokemuksiaan aiheesta.

Ryhmä osoitti erityistä kuuntelun ja arvostavan kohtaamisen kykyä tarjotessaan ikäisilleen mahdollisuuden avata kokemuksiaan luottamuksellisessa ja arvostavassa ilmapiirissä, kertoo Gutsy Gon vastaava tuottaja Veera Ikonen.

JAA