Suursuon sairaalan sisäänkäynti.

Suursuon sairaalassa todettu koronavirustartuntoja neljällä osastolla

Suursuon sairaalassa on todettu yhteensä 26 potilaalla koronavirustartunta huhtikuun lopusta alkaen. 12 tartunnan saanutta potilasta on menehtynyt, heistä valtaosa on ollut saattohoidossa. Lisäksi 41 työntekijää on saanut tartunnan.

Ensimmäiset tartunnat havaittiin saattohoito-osastolla, jossa ei ole enää tartuntoja.

Kaikille potilaille ja heidän omaisilleen on kerrottu tartunnoista välittömästi.

Tartuntoja pyritään ehkäisemään laajalla testauksella ja tiukoilla suojaustoimenpiteillä

– Teemme kaikkemme suojataksemme potilaita ja työntekijöitä tartunnoilta, toteaa johtajalääkäri Laura Pikkarainen.

Uusia potilaita ei oteta osastoille, joissa on havaittu tartuntoja. Tartunnan saaneet potilaat ja työntekijät on asetettu eristykseen. Lisäksi kaikki näiden osastojen potilaat ja työntekijät testataan.

Työntekijät käyttävät kaikissa hoitotilanteissa suojavarusteita. Hoitohenkilöstö käyttää kirurgisia suu- ja nenäsuojia myös keskinäisissä kohtaamisissaan.

– Vierailut ovat olleet kiellettynä maaliskuusta alkaen. Saattohoitopotilaiden kohdalla tästä on ymmärrettävästi poikettu ja läheisten lyhyet vierailut ovat sallittuja suojavarusteissa, Pikkarainen jatkaa.

Suursuon sairaalassa on kahdeksan vuodeosastoa ja sairaansijoja yhteensä 200. Sairaalassa on akuutin geriatrisen ja sisätautien kuntoutuksen, saatto- ja palliatiivisen hoidon, psykogeriatrisen kuntouksen, kirurgisen jatkokuntoutuksen ja päihdepotilaiden akuuttikuntoutuksen osastoja. Hoitoajat ovat noin 10–20 vrk osastosta riippuen.

Kuva: Virpi Velin

Uutista päivitetty klo 15.34: korjattu sairastuneiden työntekijöiden määrä.