Kaikille avoin suomen kielen keskusteluryhmä

Suomen kieltä oppimaan Kontulan lähiöasemalle

Kontulan lähiöasemalla kokoontuu keskiviikkoisin kaikille avoin suomen kielen keskusteluryhmä. Suomen kieltä harjoitellaan keskustelemalla arkipäivän asioista ja opetellaan perussanastoa lukemalla ja kirjoittamalla.

Suomen kieltä voi tulla opiskelemaan myös maanantaisin kokoontuvaan Puhutaan! –ryhmään, jossa keskustellaan suomeksi ja opetellaan arjen sanastoa.

Kerran kuukaudessa järjestetään Ethnic  Chinese -ryhmä, joka on tarkoitettu 3-12 vuotiaille lapsille ja heidän vanhemmilleen, jotta he voivat tavata ja keskustella esim. elämästä ja opiskelusta Suomessa. Myös venäjänkielisille lapsille on oma Kohta kouluun ryhmänsä, joka kokoontuu tiistaisin.

Suomen kielen ja kulttuurin oppimisen lisäksi on tärkeää muistaa oma syntyperäänsä. Sunnuntaisin kokoontuvan Älä kadota jälkeäsi -ryhmän tarkoitus on auttaa kurdinaisia muistamaan, täydentämään ja laajentamaan omaa kullankallista kulttuuriansa, historiaansa, uskontoansa ja kieltään suomalaisen kulttuurin ohella.

Omien ryhmien lisäksi maahanmuuttajat ovat tervetulleita osallistumaan myös kaikkiin muihin lähiöasemalla järjestettäviin ryhmiin. Lisäksi asiakkaiden käyttöön on tarjolla ompelukoneita ja tietokoneita, joiden käytöstä saa neuvontaa päivittäin. Asukaskahvilaan voi tulla lukemaan päivän lehdet ja tapaamaan tuttuja. Vain kahvilan tuotteet ovat maksullisia, kaikki muuta palvelut ja toiminta on ilmaista.

Tervetuloa kotoutumaan Kontulaan, Helsinkiin, Suomeen.
   

JAA