Suklaamoussepikareita.

Suklaamousseyllätys piristi seniorikeskusten ja palvelutalojen päivää

Koronapandemian aikana useat eri tahot ovat halunneet piristää seniorikeskusten ja palvelutalojen asukkaiden arkea. Niin myös Belgian suurlähetystö, joka tarjosi makoisan suklaamousseyllätyksen neljään eri toimipisteeseen, yhteensä 800 asukkaalle ja hoitajalle.

– Halusimme tarjota tämän yllätyksen juuri ikääntyneille, sillä he joutuvat nyt viettämään paljon rajatumpaa arkea, eivätkä he voi nähdä omaisiaan. Belgialainen suklaa on erityisen herkullista ja siksi suklaamousse sopii tähän tarkoitukseen täydellisesti, lähetystöneuvos Karel Tousseyn kertoo.

Jokaiseen suklaamoussepikariin on kiinnitetty erityinen viesti, joka sulatti eräänä iltapäivänä Tousseyn sydämen.

– Olin kävelyllä ja huomasin lastentarhan ikkunassa askarrellun viestin, ”kaikki järjestyy”. Kysyin kotona pojaltani mitä se tarkoittaa ja tiesin heti, että tämä viesti on täydellinen moussen kylkeen. Kaikki kuitenkin lopulta järjestyy, Toussey pohtii luottavaisena.

Belgialainen ammattikokki Pirmin Boom teki mousset perinteisellä belgialaisella reseptillä, belgialaisesta suklaasta. Maistuvan herkun valmistukseen on kiinnitetty erityistä huomiota.

– Koko keittiö desinfioitiin ja käytin valmistuksessa suojavarusteita, kuten suu-nenäsuojaa ja hanskoja. Turvallisuus on meille tärkeää, Pirmin kertoo.

– Emme ole aiemmin tehneet vastaavaa, mutta on tosi hienoa voida tarjota mousseyllätyksellä piristystä arkeen, Pirmin ja Karel iloitsevat.

Maistuva herkku otettiin ilolla vastaan

Yllätykset otettiin innolla vastaan muun muassa Töölön seniorikeskuksessa, jossa asukkaat pääsivät moussen nauttimisen rinnalla kuuntelemaan parvekekonserttia.

– Tämä oli tosi kiva päivä ja mousset maistuivat tosi hyvältä, Töölöstä kerrotaan.

Myös Hopeatien palvelutalossa makoisa yllätys katosi nopeasti parempiin suihin.

 Suklaamousset olivat erittäin hyviä, iso kiitos kokille! Belgian lippu ja tervehdys kannessa oli mainio lisä. Otamme mielellämme jatkossakin vastaan näin iloisia yllätyksiä. Kiitos koko meidän talon puolesta, osastonhoitaja Virve Kumpulainen kiitää ja hymyilee.

Kuvat: Anna Järvenpää, Töölön seniorikeskus, Hopeatien palvelutalo, Itäkeskuksen palvelutalo, Puistolan palvelutalo

Kahvikuppi ja suklaamousse.

Suurlähetystön työntekijät ja seniorikeskuksen johtaja.

Kuvakollaasi. Vasemmanpuoleisessa kuvassa hoita vie asukkaille Moussea. Toisessa kuvassa mousselähetys.

Kuvakollaasi. Karel Tousseyn ja Birmin Boom valmistamassa moussea.