Siltamäen palvelutalon yhteistila. Arkistokuva.

Siltamäen palvelutalon toiminta päättyy marraskuussa 2021

Siltamäen palvelutalon toiminta Siltamäessä päättyy 22. marraskuuta. Palvelutalon tilat eivät enää sovellu parhaalla mahdollisella tavalla tehostetun palveluasumisen tarpeisiin.

- Tilat ovat huonossa kunnossa ja osa rakennuksista on suojeltuja, joten tilojen korjaaminen juuri meidän tarpeisiimme sopivaksi ei tässä tapauksessa ole mahdollista. Siksi sosiaali- ja terveystoimi on päättänyt luopua tiloista kokonaan,  Kustaankartanon seniorikeskuksen johtaja Tarja Sainio kertoo.

Toiminnan päättyessä Siltamäen palvelutalon työntekijät siirtyvät Kustaankartanoon. 

- Palvelutalo on ollut tiivis osa Siltamäen alueen yhteisöä useita vuosia. Kiitämme kaikkia yhteityökumppaneitamme ja alueen asukkaita kuluneista vuosista, Sainio jatkaa.

Nykyisille asukkaille järjestetään jatkossakin heidän tarvitsemansa palvelut

Jokaiselle Siltamäen palvelutalon asukkaalle on tehty hoito- ja palvelutarpeen arviointi, jossa kartoitetaan heidän tarvitsemansa tuki ja palvelut. Arvioinnn perusteella asukkaat saavat jatkossakin heidän tarvitsemansa palvelut.

- Iso osa asukkaista saa hoivapaikan jostakin toisesta palvelutalosta tai seniorikeskuksesta. Osa asukkaista on jo muuttanut, ja loput muuttavat viimeistään marraskuun aikana. Kukaan asukkaista ei jää ilman tarvitsemiaan palveluita, Sainio vakuuttaa. 

Asukkaille ja heidän omaisilleen on järjestetty muutoista ja toiminnan päättymisestä erillnen infotilaisuus syyskuussa. Tilaisuus sujui hyvässä yhteistyössä.

- Haluan kiittää myös omaisia, läheisiä ja asukkaita hyvästä yhteistyöstä koskien muuttoja, Sainio sanoo.


Kuva: Helsingin kaupungin aineistopankki / Mikael Lindén