Hoitaja letittää asukkaan tukkaa.

Seniorikeskusten, palvelutalojen ja sairaaloiden vierailurajoituksia puretaan

Seniorikeskusten, palvelutalojen ja sairaaloiden vierailurajoituksia lievennetään 18.6. alkaen.

”Koronatilanne Helsingissä on parantunut ja olemme siirtyneet kiihtymisvaiheeseen. Tämän takia voimme lieventää vierailurajoituksia. Kaikkia rajoituksia emme voi poistaa kerralla, vaan poistamme niitä asteittain. Seuraamme koronavirustilannetta tarkasti. Esimerkiksi suojautumisohjeita on edelleen tärkeää noudattaa”, sairaala-, kuntoutus- ja hoivapalvelujen johtaja Seija Meripaasi painottaa.

Palvelutaloissa ja seniorikeskuksissa vierailun kestoa ja vierailijamäärää ei enää rajoiteta ja vieraita voi käydä useammin kuin kerran päivässä.

Vierailut pitää sopia etukäteen hoitopaikan kanssa, viimeistään vierailua edeltävänä päivänä. Myös ulkovierailu pitää sopia etukäteen.

Vierailun aikana pitää edelleen käyttää maskia ja huolehtia turvaväleistä sekä hyvästä käsihygieniasta. Samat suojautumisohjeet koskevat vierailijoita myös silloin, kun vierailut tapahtuvat ulkotiloissa.

Vierailulle saa tulla vain terveenä.  

Sairaalassa vierailuaika pitenee tuntiin. Vierailun ajankohta pitää sopia edelleen etukäteen, edellisen vuorokauden aikana. Vierailijoita voi olla samanaikaisesti enintään kaksi. Potilaan luona voi käydä vierailijoita kahdesti päivässä.

Ulkotiloissa potilaan on mahdollista tavata vierailijoita ilman aikarajoituksia tai rajoituksia vierailijoiden määrään.

Sekä sisä- että ulkovierailujen aikana pitää käyttää maskia, huolehtia hyvästä käsihygieniasta ja kahden metrin turvavälistä.

Saattohoitotilanteessa omaiset voivat vierailla potilaan luona kahden tunnin ajan. Vierailijoita voi olla kaksi kerrallaan.


Uudet vierailuohjeet ovat voimassa 18.6. alkaen toistaiseksi.

Tarkemmat seniorikeskusten, palvelutalojen ja sairaalan vierailuohjeet löytyvät kaupungin verkkosivuilta.

Kuva: Virpi Velin