Mies ja nainen istuvat keinussa Kontulan palvelutalon pihalla.

Seniorikeskusten ja palvelutalojen asukkaita voi tavata ulkona

Keskiviikosta 20. toukokuuta alkaen omaiset voivat tavata seniorikeskuksissa ja palvelutaloissa asuvia läheisiään ulkona. Tapaamisista on sovittava erikseen omaisen hoitopaikan kanssa. Tapaamisen kesto voi olla enintään kaksi tuntia. 

Omaisille annetaan vierailun ajaksi kirurginen suu-nenäsuojus. Hoitajat opastavat omaisia suojuksen käytössä. Lisäksi omaisia muistutetaan pitämään hyvää huolta käsihygieniasta ja siitä, että tapaamiseen voi tulla vain terveenä.

Hoitajat saattavat asukkaan pihalle ja noutavat hänet takaisin sisälle tapaamisen jälkeen. Asukas voi tavata vierailijoita kerran päivässä, enintään viittä vierailijaa kerrallaan. 

Tapaamiset ovat toistaiseksi mahdollisia vain ulkona. Omaisia ohjeistetaan huolehtimaan myös riittävistä turvaväleistä. Esimerkiksi halaamista tulee edelleen välttää.

– Koska koronavirukseen sairastuneita on eniten Helsingissä, puramme rajoituksia asteittain ja hallitusti. Keskustelemme tilanteesta jatkuvasti infektiolääkäreidemme kanssa ja seuraamme sosiaali- ja terveysministeriön ohjeistusta, sairaala-, kuntoutus- ja hoivapalvelujen johtaja Seija Meripaasi kertoo.

Jos asukas ei pysty ulkoilemaan, tapaamisia on mahdollista järjestää edelleen esimerkiksi lasiseinän takaa. Myös videopuhelut ovat mahdollisia. Lisätietoja voi kysyä omaisen palvelutalosta tai seniorikeskuksesta.


Kuva: Marja Väänänen, toukokuu 2019

Uutista päivitetty 28.5. klo 15.25. Vierailijoiden lukumäärä muuttui kahteen.

Uutista päivitetty 8.6. klo 11.15. Vierailijoiden lukumäärä muuttui viiteen.

Uutista päivietty 16.6. klo 9.45. Vierailun keston enimmäispituus nousi kahteen tuntiin. Lisätty myös maininta lisätietojen kysymisestä.