Sateenkaariseniorit kokoontuvat Kinaporin palvelukeskuksessa.

Sateenkaarisenioreille vertaisryhmiä

Kinaporin palvelukeskuksen neljännen kerroksen ryhmähuoneessa kudotaan sukkia ja kahvitellaan aina kuukauden toisena maanantaina. Kysymyksessä ei kuitenkaan ole ompeluseura tai kädentaitojen ryhmä vaan sateenkaariseniorit, jotka kokoontuvat keskustelemaan kuulumisista ja ajatuksista maailman menoon liittyen.

Setan seniorityön ylläpitämiä ryhmiä sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöihin kuuluville ikäihmisille on Kinaporin lisäksi myös Kustaankartanon palvelukeskuksessa ja palvelutalo Kantin Pysäkillä Töölössä. Kinapori on jo muutaman vuoden ollut näkyvästi mukana joka kesän Helsinki Pride -tapahtumassa.

Setan seniorityössä on myös kehitetty niin sanottua sateenkaarisertifiointia, jonka tavoitteena on edistää yhdenvertaisuutta ja tasa-arvoa esimerkiksi sosiaali- ja terveysalan palveluissa. Malli on saanut inspiraationsa Hollannin The Pink Passkey- ja Ruotsin Hbtq-sertifikaateista.

Sertifiointiprosessi sisältää koulutusjakson, jossa käydään läpi muun muassa sukupuolen ja seksuaalisen suuntautumisen moninaisuuteen liittyvää termistöä, normeja, lainsäädäntöä ja historiaa, kokemuskouluttajien puheenvuoroja unohtamatta. Sateenkaariseniorit tuovat koulutukseen inhimillistä näkökulmaa omien elämäntarinoidensa muodossa. Koulutuksen lisäksi sertifioinnin aikana organisaatioihin luodaan toimintasuunnitelmat, joiden kautta ne toteuttavat yhdenvertaisia ja tasa-arvoisia palveluita.

Sateenkaarisertifiointia pilotoidaan Helsingissä Kampin ja Kinaporin palvelukeskuksissa.

Lue lisää sateenkaarisertifioinnista 
   

JAA