Punkkirokotuksen ja jäykkäkouristusrokotuksen saa ilman ajanvarausta Messukeskuksesta

Helsinkiläiset saavat keskiviikosta 28. heinäkuuta alkaen punkkirokotukset ja jäykkäkouristusrokotuksen ilman ajanvarausta Messukeskuksen koronarokotuspisteeltä (Ratapihantie 17, pohjoinen sisäänkäynti).   

Rokotuksia annetaan keskiviikkoisin ja torstaisin kello 10–15.
Huom! Messukeskuksen rokotuspisteellä on ruuhkaa keskiviikkona 18.8. ja torstaina 19.8. Suosittelemme siksi tulemaan punkki- ja jäykkäkouristusrokotuksiin Messukeskukseen myöhemmin.

Punkkirokotus suojaa puutaisaivotulehdukselta

  • Pyydä resepti rokotteelle omalta terveysasemalta, esimerkiksi lähettämällä viesti Maisa-palvelussa.
  • Osta rokote itse apteekista.
  • Ota rokote mukaan rokotuspisteelle.  

Punkkirokote antaa suojaa punkkien levittämää puutiaisaivotulehdusta (TBE) vastaan. TBE-rokote ei suojaa punkeilta. Punkkien levittämistä taudeista yleisin on borrelioosi, jota vastaan ei ole rokotetta. Rokotetun kannattaa edelleen suojautua punkin puremilta. 

Jäykkäkouristusrokotus kannattaa pitää voimassa

  • Rokotuksen saa ilman reseptiä Messukeskuksessa.
  • Asiakkaan ei tarvitse itse hakea rokoteainetta apteekista.
  • Rokote on asiakkaalle maksuton.

Lapset saavat jäykkäkouristusrokotukset (Tetanus) neuvolassa ja koulussa. Aikuiset tarvitsevat tehosterokotuksen 25-, 45- ja 65-vuotiaana. Tätä vanhemmille tehoste annetaan 10 vuoden välein. Jäykkäkouristuksen voi saada esimerkiksi syvästä pistohaavasta.

”Haluamme tarjota helsinkiläisille kesällä helpon tavan hakea punkki- ja jäykkäkoristusrokotteet. Loma-aikana liikutaan paljon ja on tärkeää, että rokotukset ovat voimassa”, terveysasemien johtajalääkäri Timo Lukkarinen toteaa.

Kuva: Adobe Stock

Uutista päivitetty 17.8. ja lisätty tieto Messukeskuksen rokotuspisteen ruuhkasta 18.8. ja 19.8.