Palvelusetelien järjestelmävaihdos etenee – vuorossa terveysasemien palveluseteli

Helsingin palvelusetelijärjestelmä on tänä keväänä vaihtunut uuteen. Muutos koskee kaikkia kaupungin myöntämiä palveluseteleitä. Järjestelmän muutos ei vaikuta kriteereihin, joilla palveluseteleitä myönnetään asiakkaille. Uusi järjestelmä on osoitteessa palse.fi.

Terveysasemien osalta uusi järjestelmä on otettu käyttöön toukokuussa.

Asiakkaalle voidaan terveysasemalla tarjota palveluseteliä yksittäiselle lääkärin vastaanotolle. Vastaanotto on yksityisellä lääkäriasemalla, ja se vastaa lääkärikäyntiä terveysasemalla. Käynti on maksuton.

Asiakas saa päätöksen palvelusetelistä tekstiviestillä, jossa on tiedot esimerkiksi niistä lääkäriasemista, joilla palveluseteli voidaan käyttää. Palveluseteli on voimassa kymmenen päivää.

Tekstiviestin saatuaan asiakas ottaa yhteyttä valitsemalleen lääkäriasemalle soittamalla.
Jos asiakkaalla ei ole kännykkää, hän saa palvelusetelin käyttöön liittyvät tiedot myös omalta terveysasemalta.

Osoitteessa palse.fi on lisätietoa esimerkiksi palvelusetelivastaanottoja tekevistä lääkäriasemista. Palveluntuottajien luettelo täydentyy sivuilla sitä mukaa, kun uusia tuottajia hyväksytään palvelusetelipalveluiden tuottajiksi. Palsen sivuille voi kirjautua verkkopankkitunnuksilla.

Palvelusetelin käytön jälkeen asiakas saa terveyspalvelut normaalisti omalta terveysasemalta.

Uusi järjestelmä aiempaa monipuolisempi

Asiakkaan asiointi uudessa järjestelmässä on aiempaa monipuolisempaa. Verkkosivuilla (palse.fi) voi esimerkiksi etsiä karttapalvelun avulla tuottajaa, vertailla hintoja sekä varmistaa, millä aikataululla kyseinen palvelu on saatavissa.

Lisää tietoa ja ohjeita asiakkaille ja palveluntuottajille